Viikon olut ja ruoka -pari: Pinaattipasta ja vehnäolut

Maukas pinaatilla maustettu pasta on parhaimmillaan yhdistettynä hedelmäiseen, vaaleaan saksalaistyyliseen vehnäolueen. Kermaista pinaattikastiketta keventää oluen hiilihappoisuus, kun samalla juuston suolaisuus ja oluen hieman banaaninen makeus täydentävät toisiaan.

 

Vehnäoluinen pinaattipasta maapähkinöiden kera

Ainekset 4:lle

Kastike:

  • 1 sipuli
  • Oliiviöljyä
  • Noin 500 g pakastepinaattia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl belgityylistä vehnäolutta(tuo hieman happamuutta, toimii myös kuivalla omenasiiderillä)
  • 2 dl goudajuustoa
  • Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • 500 g pastaa
  • 2 dl maapähkinöitä

Laita pasta keittymään. Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota se öljyssä. Lisää pinaatti pakkasesta ja kuullota kuumaksi. Lisää vehnäolut ja anna kiehua. Lopuksi lisää kerma, 2/3 juustosta ja anna keittyä pienellä lämmöllä sakeaksi. Siivilöi ja huuhtele valmis pasta. Aseta tarjoille lopun juuston ja maapähkinöiden kera. Juomaksi saksalaistyylinen vehnäolut tai kuiva omenasiideri.

tilaa olutposti mainos