Viikon olut ja ruoka -pari: Tomaatti-kesäkurpitsaleipä ja witbier

Olut on erinomainen juoma myös arki-iltapalan kanssa. Tässä herkullinen tomaatti-kesäkurpitsaleipä, joka on oiva juuri iltapalaksi vaalean, hedelmäisen belgityylisen vehnäoluen eli witbierin kanssa.

Ja jos ei leipä maistu, niin kastike ja paahdetut kesäkurpitsaviipaleet maistuvat vaikka pastan seassa.

Tomaatti-kesäkurpitsaleipä (4:lle)

Kastike:

  • 1 sipuli raastettuna
  • pari valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • Noin 1/2 dl vaaleaa belgityylistä vehnäolutta (voit huuhdella oluella tomaattimurskapurkin)
  • 1,5 rkl hunajaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ripaus chiliä
  • ½ hienoksi raastettua parmesania
  • suolaa, mustapippuria
  • Provencen yrttiseosta

Lisäksi:

  • 1 kesäkurpitsa
  • Öljyä
  • Leipää
  • Suolaa ja tuoretta basilikaa
  • (Juustoraastetta)

Kuullotetaan raastettu sipuli ja valkosipuli öljyn kanssa kasarissa. Lisätään muut kastikkeen aineet kasariin. Keitetään kasaan hyvin.

Viipaloidaan kesäkurpitsa ohueksi ja laitetaan öljyttyyn uunivuokaan noin 200 asteeseen. Pullasudilla voi vähän vielä sutia öljyä päälle. Paahdetaan kymmenisen minuuttia.

Kootaan leipä laittamalla ensin joko kastiketta tai kesäkurpitsaviipaleita oman halun mukaan. Koristellaan basilikalla. Juomaksi viileää witbieriä, golden ale-olutta tai hedelmäistä pale alea.

VINKKI: Juustonrakastajat voivat lisätä päälle myös hieman juustoa ja laittaa leivän uuniin vielä hetkeksi.

Katso muut reseptit!

 

 

Kuvassa kartta