Viikon olut ja ruokapari: Paprikakala, kaprisdippi ja lager-olut

Kokeile paprikaista kalaa ja kapristahnaa oluen kera. Tämä kalaherkku sopii melkein minkä oluen kanssa tahansa, mutta parasta se on lagerin, pilsin, APAn tai vehnäoluen kanssa.

Paprikapaneroitu kala ja kapristahna

  • 1 pkt seitifileitä
  • 1/2 dl jauhoja
  • 3/4 dl makeaa paprikajauhetta
  • noin 1 tl suolaa
  • mustapippuria maun mukaan
  • Öljyä paistamiseen

Sekoita yhteen paprikajauhe ja jauhot lautasella. Sulata alaskanseitifileet kohmeisiksi ja jos haluat leikkaa niistä ”kalapuikon” muotoisia. Sulattamisen jälkeen fileet kuivataan kevyesti talouspaperilla ja kieritellään paprikajauhoseoksessa.

Paista paneeratut fileet runsaassa öljyssä, keskilämmöllä. Laita sitten uunivuokaan kuumaan uuniin hetkeksi, pysyvät näin hyvin kuumana pöydän kattamisen ajan.

Kapristahna

  • 2 dl creme fraisea
  • noin kourallinen pieniä kapriksia
  • 2 tl kapriksien lientä
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset yhteen ja anna seisoa hetken.

Tarjoa kala kuumana viileän dipin kera.

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!