Mika Laitisen sahtikirja julkaistaan Yhdysvalloissa

Viking Age Brew: The Craft of Brewing Sahti Farmhouse Ale julkaistaan Yhdysvalloissa Chicago Review Pressin kustantamana 4. kesäkuuta 2019.

Viking Age Brew on tiedotteen mukaan ensimmäinen englanninkielinen kirja sahdista ja yksi harvoista suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria maailmanlaajuisesti esittelevistä teoksista. Sahdin ohella kirjassa esitellään suomalaisen kulttuurin peruskiviä, kuten sauna, ruisleipä ja Kalevala. Kirjan esipuheen kirjoitti yhdysvaltalainen olutguru Randy Mosher.

Teosta myydään kirjakaupoissa kautta USA:n sekä verkkokaupoissa ympäri maailman. Pohjoismaissa kirjaa myy esimerkiksi Adlibris-verkkokauppa.

Mika Laitinen on suomalainen tietokirjailija, teollisuusmatemaatikko ja olutaktiivi. Hän kirjoittaa olutperinteistä ja oluen valmistuksesta sekä suomeksi että englanniksi.
Hän on kirjoittanut yhteistyössä Maria Markuksen kanssa kirjan Rakkaudella Pantua: Kotioluen uusi tuleminen ja yhteistyönä Johannes Silvennoisen ja Hannu Nikulaisen kanssa teoksen Sahti: Elävä muinaisolut. Hänen kirjoituksiaan sahdista on julkaistu useissa useissa yhdysvaltalaisissa ja eurooppalaisissa olutlehdissä. Laitinen kirjoittaa pohjoismaisesta oluesta myös omalle sivustolleen.

Hän kirjoittaa artikkeleita myös Olutpostiin.

Kuva: Sami Brodkin, kuvassa esiintyy Kalle Markkula.

Virusta päähän lahjakorttikampanja