Woman & Whiskeys -tapahtuma kutsuu keskustelemaan baarialan sukupuolirooleista

Woman & Whiskeys -tapahtuma 2.11. klo 18-23 Bar Bardemissa Helsingissä kutsuu keskustelemaan sukupuolirooleista baaritiskin takana.

Helsinkiläiset baarimestarit Liisa Lindroos ja Hanna Karlson kokosivat yhteen baarialan naisia keskustelemaan siitä, miten alaa voisi kehittää tasa-arvoisempaan suuntaan. Yhdessä he päättivät järjestää viskien ympärille tapahtuman, jonka keskiössä ovat alan huippubaarimestarit ja jonka ideana on lisätä keskustelua ja tietoisuutta siitä, kuinka paljon naisia oikeasti Suomen cocktailskenessä onkaan.

Toinen tapahtumajärjestäjä, Liisa Lindroos katsoo, että usein edelleen naiset nähdään juomien kantajina ja etenkin viskeihin liittyvissä kysymyksissä käännytään usein baaritiskin takana olevan miesbaarimestarin puoleen. Lindroosin mukaan naisia myös haastetaan useammin viskiin liittyvissä faktakysymyksissä ja siksi tapahtuman ideana on rikkoa näitä ennakkoluuloja, joita syntyy, kun puhutaan viskistä ja sukupuolirooleista.

Women & Whiskeys tapahtuman aikana kuusi baarimestaria eri puolilta Helsinkiä hyppäävät cocktail-baari Bardemin tiskin taakse ja valmistavat omia lempicocktaileja valitsemastaan viskistä. Women & Whiskeys tapahtuman tavoitteena on luoda keskustelua ja viskin makuinen matka cocktailien ympärille samalla hyvää tehden. Jokaisesta illan aikana myydystä cocktailista lahjoitetaan 1 € Naisten Linjalle. Lahjoituksen avulla Women & Whiskeys haluaa tukea organisaatiota, joka tekee hyvää työtä vastustaakseen naisiin kohdistuvan väkivallan asenteita ja rakenteita suomalaisessa yhteiskunnassa.

“Tavoitteena on hyvän meiningin tapahtuma, jonka aikana pääsee nauttimaan hyvistä viski-cocktaileista ja fiilistelemään ammattitaitoisia naisia tiskin takana”, kertoo Hanna Karlson.

Tapahtumanjärjestäjät katsovat, että olipa kyseessä viskin ystävät, tislaajat tai brändien omistajat, viski ei ole sukupuolesta riippuvainen juoma. Tapahtumassa onkin hyvä keskustella ja pohtia omiakin käsityksiämme baari-ja cocktailalan sukupuolirooleista ja alan muutoksesta.

Women & Whiskeys

2.11.2023 | Klo 18-23 Bar Bardem, Yliopistonkatu 7, 00100 Helsinki

Baarimestarit: Liisa Lindroos  – Bar BardemHanna Karlson – Liberty or DeathAnna Lakner – RunarJenna Vuokila – Pub LudvigHanna Iiskola & Eden Myöhänen – Bar Mate

Lähde ja kuvat: BPF Finland

Katso lisää:

Viski – Elämän vesi