mainos

Suomalaiset pienpanimo-oluet esittäytyvät Berliinin Protokoll-baarissa

Suomalaiset pienpanimot ovat tähyilleet useasti ulkomaille erilaisten messujen yhteydessä. Nyt myös olutkauppana ja oluiden maahantuojana tunnettu Pien aloittaa suomalaisten pienpanimo-oluiden viennin järjestämällä Suomessakin yleisesti ravintoloissa käytetyn taptakeover- tapahtuman 25.5. berliiniläisessä Protokoll-baarissa. Pien Represents: Finnish Beer Showcase -tapahtumassa esillä ovat Pien yhdessä Panimoyhtiö Hiisin, Coolhead Brew:n, Olarin Panimon sekä Sonnisaaren Panimon oluiden sekä panimon henkilöstön kanssa. Samantyyppisiä tapahtumia on tarkoitus järjestää myöhemminkin.

Pienen perustajan sekä maahantuonnista vastaavan Erkki Hämeen mukaan kysyntää suomalaiselle oluelle on ulkomailla jo nyt. ”Maahantuonnin yhteydessä tapaamani baarien edustajat kysyvät aina suomalaisten oluiden perään – mutta baarien ostajille on iso kynnys ruveta selvittämään Suomen panimokentän nykytilaa sekä hoitaa yhteyksiä panimoihin ja hoitaa logistiikkaa. Me haluamme olla se välikäsi, joka tekee oluiden haalimisesta helpompaa” kertoo Erkki. ”Suomessa on jo monia panimoita, jotka voisivat pärjätä oluiden laadulla sekä brändäyksen omaperäisyydellä Euroopassa. Uskon että kyseisissä tapahtumissa panimot voivat saada tärkeitä kontakteja paikallisten toimijoiden kanssa ja levitettyä oluita jatkossa huomattavasti laajemmalle. Meillä on erittäin uniikki paikka suomalaisessa panimokentässä, sillä olemme tehneet yhteistyötä lähes jokaisen kotimaisen panimon kanssa ja tiedämme hyvin heidän tuotteensa, oluiden laadun sekä ihmiset oluiden takana.” jatkaa Erkki Häme.

Suomalaisten pienpanimo-oluiden taptakeover järjestetään Protokoll-ravintolassa, joka on yksi Berliinin ylivoimaisesti parhaita craft beer -baareja. Friedrichshainissa sijaitsevassa olutravintolassa on 24 hanapaikkaa sekä erittäin kattava pullolista. Suomesta saapuu paikalle noin 20 eri tuoretta olutta hanoihin valuteltavaksi 25.5.2018 kello 18.00 lähtien.

Samatyyppisiä tapahtumia on tarkoitus jatkossa järjestää ympäri Eurooppaa suurten kaupunkien parhaissa olutravintoloissa. Tapahtumissa on aina mukana edustajat jokaisesta osallistuvasta panimosta ja ainakin osaa panimoista vaihdellaan tapahtumasta toiseen.

Katso tapahtuma tästä!

Kuva: Pien