Nelosia maitokauppaan

Maku Brewing ja Pyynikin Käsityöläispanimo ovat koonneet omista oluistaan neljän tölkin maistelusetit. Nämä 4-packit ovat kaupoissa nyt.

Maku Brewing ehätti ensimmäisenä lanseeraamaan erilaisten tölkkioluiden Makustelusettinsä torstaina 23. maaliskuuta. Setti sisältää myös muuta kuin olutta: Maku Brewingin väki vinkkaa parhaat ohjeensa oluiden nauttimiseen musiikin tai ruoan höystämänä.

– Makustelusetissä saatiin samaan pakettiin monta meidän jengille mieluisaa asiaa oluen nauttimiseen liittyen: hyviä makuja, ideoita ruokaparituksiin, tasting-ohjeistusta ja musafiilistelyä oluen ympärillä. Tämä on täydellinen vieminen illanviettoon, Jussi Tamminen luonnehtii.

Kehittyvää olutkulttuuria tukevien innovaatioiden ideointi on Maku Brewingille tärkeää.

– Tuntuu hienolta, että Makustelusetti tulee pienpanimon näkökulmasta laajaan, maanlaajuiseen useamman sadan ruokakaupan jakeluun, Ari Kolehmainen toteaa.

Paketissa on mukana panimon kauppasarja eli Amber ale, Golden ale, Pale ale ja Vehnä 0,33-litraisissa tölkeissä.

Makustelusetin suositusten takana on Maku Brewingin tiimi: Jasu Sohlberg (vas.), Harri Hopearuoho, Jussi Tamminen, Jukka Hopearuoho, Ari Kolehmainen ja Topi Syvänen.

Myös Pyynikin Käsityöläispanimo tuo nelosen ruokakauppoihin

Alkoholilakiuudistusta malttamattomana odottava Pyynikin Käsityöläispanimo tuo nelosen ruokakauppoihin jo nyt. Maistelupakkausilmiön Suomeen luonut panimo lanseeraa perjantaina 24. maaliskuuta— Big 4 Sun -uutuustuotteensa, jossa on mukana neljä erilaista isoa tölkkiolutta.

Pakkaukseen sisältyvät Lapin hillalla höystetty belgityylinen Cloudberry Saison, Dammer Pils, American IPA ja maailman parhaana palkittu Ruby Jazz Ale.

Olutmestari Tuomas Pere luonnehtii 4-packia loistavaksi jatkoksi olutsensaatiomaiselle Sessio-sixpackille, joka sai innostuneen vastaanoton. Kuluttajat kiittivät sitä olut-, ruoka-, maistelu- ja elämyskulttuurin kehittämisestä.

– Tässä haetaan kesän ja auringon vastaanottamista. Muinaiset olutjumalat ovat antaneet ymmärtää, että tuleva kesä on aurinkoa täynnä – siihen vastataan! Big 4 Sun on uudella otteella tehty modernimpi malli, Pere toteaa.

Pakkauksen lempinimessä, joka on leikkisästi Iso Nelonen, on mukana pientä kujeilua päätöksentekijöiden suuntaan uuden alkoholilain valmistumisaikataulun tiimoilta.

Pyynikin Big 4 Sun, tuttavallisemmin Iso Nelonen.

Helppoa maistelua

Erilaisia oluita sisältävä monipakkaus on matalan kynnyksen keino tutustua käsityöoluiden makumaisemaan. Big 4 Sunista saa koottua tastingin kahdelle tai useammalle olutmakujen ystävälle tai niihin vasta perehtyvälle.

– On ollut ilo huomata, että muitakin panimoita ja maahantuojia on saatu mukaan monipakkausideaan. Näin saadaan oluen maistelun ja nauttimistapojen merkitystä entistä paremmin esille, Pere summaa.

Panimon suosituksen mukaan oluet maistuvat erilaisten grilliruokien ja salaattien kanssa. Saison on makean ja happaman yhdistelmänä salaateille sopiva, Dammer Pils on mainio makkaraolut, American IPA on mausteisten, aasialaistyylistenkin grillattavien kaveri ja Ruby Jazz taas tuhdimpien liharuokien kyytiolut.

Big 4 Sun lähtee neljälle mantereelle

Pyynikin käsityöläispanimo avaa aktiivisesti vientimarkkinoita. Maistelupakkaus aloittaa jo tämän kevään aikana maailmanvalloituksen ja leviää Aasiaan, Eurooppaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

– Myyntilupien hankintaan meni esimerkiksi USA:ssa useampi kuukausi, mutta nyt olemme valmiita. Hauska yksityiskohta on, että Japanissa tukkuri halusi pakkauksen BIG IN JAPAN -nimellä, Pere paljastaa.

Mukaan Makuun

Maku Brewingin tämän kuun loppuun jatkuva osakeanti on ottanut hienon loppukirin. Ensimmäiset osakkeet myytiin Maku Brewingin nykyisille omistajille ja nousukiito sai sijoittajat hereille, mutta vielä on jäljellä jonkun verran merkattavaa.

– Osakeannissa haetaan pääomaa ennen kaikkea myyntiin, markkinointiin ja prosessien kehittämiseen. Keräämme rahaa hyvässä vauhdissa olevan kasvun tukemiseen, Tamminen sanoo.