ÄLÄ ALA olutravintolassa

olutlasi pöydällä

ÄLÄ OLE ASIANTUNTIJA

Se on kiva, jos sä osaat kertoa pohjahiivan ja pintahiivan eron. Henkilökunta osaa myös. Ja vaikkei osaisikaan, niin tapahtukoon koulutus jossain muualla kuin täydessä baarissa. Myöskään oluttyyleistä kiistely ei kuulu tiskille. Ratebeer sanoo sitä ja Untappd tätä. Asioita voi ja pitää kysyä, mutta Wikipedian esille kaivaminen ei auta asiaasi.

ÄLÄ JUO PULLOSTA

Tai juo toki, jos ostat ”meksikolaista” vesikaljaa, johon tipautetaan sitruslohko sekaan. Vähänkään parempi olut vaatii kuitenkin oikean tarjoiluastian ja useammalle oluttyylille löytyy omanlaisensa lasi. Harvassa ravintolassa tosin lasikirjo on kattava, mutta edes se tylsä puolipintti on parempi kuin imperial stoutin ryystäminen brutaalisti pullonsuusta.

ÄLÄ MÖYKKÄRÖI

Olutpubit ovat usein rauhan tyyssijoja, joissa ihmiset nauttivat juomista omissa oloissaan tai pienessä seurueessa. Toki poikkeuksia löytyy ja viikonloppuisin volyymi nousee pakostikin, mutta yleensä olutbaarit ovat paikkoja, mihin ei kannata lähteä väkisin ”kreizibailaamaan”.

Se häiritsee… Niin, ihan kaikkia.

ÄLÄ JUO BULKKIA

Vaikka oma lempimerkkisi olisikin Karjala, niin kaikissa olutravintoloissa ei ole vaan lageria tarjolla. Jos valikoima ei miellytä, niin suksi muualle. Tietysti parempi vaihtoehto on testata jotain uutta, sillä pelkästään vaaleita lagereitakin on tarjolla monia kymmeniä. Kysy kyypparilta suosituksia, hän osaa kyllä auttaa valinnassa.

ÄLÄ USKO MINUA

Se kaikista tärkein etikettisääntö. Vaikka kaltaiseni olutelitistit ja pönöttävät harmaahapset vaativat netissä sääntöjä ja järjestystä, niin unohda se kaikki. Sinun ei oikeasti tarvitse tietää yhtään mistään mitään asioidaksesi olutkippolassa, olut kyllä opastaa.

Rakenna oma olutkulttuurisi!

 

Lue myös ÄLÄ ALA olutfestareilla.

 

Koonnut ja kuvannut: Anikó Lehtinen ja Teemu Lahtinen