mainos
mainos

Älä unohda Ukrainaa! Tässä lista avustusjärjestöistä

Sota riehuu Ukrainassa. Avun tarve on valtava. Auta sinäkin. Tässä listaa avustusjärjestöistä.

Punaisen ristin katastrofirahasto
Suomen Punainen risti on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan sodasta kärsiville. Katastrofirahastoon voi tehdä kerta- tai kuukausilahjoituksen eri summilla.
https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/

Unicef
Unicefin apu kohdistetaan erityisesti ukrainalaisiin lapsiin ja perheisiin. Lahjoituksen voi tehdä verkkopankissa, kortilla tai MobilePaylla.
https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/ukraina

Pro Ukraina

Ukrainan avustamisen erikoissivusto. Useita eri keinoja auttaa
https://www.proukraina.fi/

Pelastakaa lapset
Pelastakaa lapset on toiminut Ukrainassa jo vuodesta 2014 lähtien. Lahjoituksilla voidaan toimittaa perheille mm. ruokaa, puhdasta vettä, talvivaatteita sekä psykososiaalista tukea. Valittavissa on kerta- tai kuukausilahjoitus
https://www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/kampanjat/ukrainan-kriisi

SOS Lapsikylä
Myös SOS Lapsikylä on auttanut Ukrainassa jo vuodesta 2014 lähtien. SOS-kummiksi voi ryhtyä yksittäiselle lapselle tai vaikka kylälle. Tällä hetkellä lapsikyläperhe on siirretty maan länsiosiin turvaan.
https://www.sos-lapsikyla.fi/ukraina/

FIDA:n hätäapu Ukrainaan
Fida on aloittanut oman erillisen hätäapukeräyksen Ukrainan hyväksi.  Keräyksen tuella toimitetaan hätäapua, esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä tai hygieniatarvikkeita tarvitseville.
https://www.fida.info/lahjoita/

Kirkon ulkomaanapu
Kirkon ulkomaanapu tekee Ukrainassa yhteistyötä muiden eurooppalaisten järjestöjen kanssa. Lahjoitusrahoilla hankitaan ukranalaisille perustarvikkeita ruoasta lämmikkeisiin.
https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/ukrainan-sota/

Suorat lahjoitukset Ukrainalle
Ukrainan keskuspankki on aloittanut erillisen rahankeräyksen, jolla tuetaan Ukrainan asevoimia. Keräys on kansainvälinen ja lahjoituksia voi tehdä monissa eri valuutoissa, myös euroissa. Tarkemmat lahjoitusohjeet löytyvät Ukrainan valtiollisilta sivuilta:
https://ukraine.ua/news/donate-to-the-nbu-fund/
https://bank.gov.ua/en/about/support-the-armed-forces

Lähde ja kiitos: Reserviupseeriliitto