Alexanderplats Brasserie & Pub avaa syyskuussa Helsingissä

Etelä-helsinkiläisen ravintolasuosikki Maxillin ravintoloitsija Alexander Gullichsen avaa syyskuun lopulla Helsingin ydinkeskustaan uuden ravintolan. Alexanderplats on pitkän linjan ravintoloitsija Gullichsenin ja ravintolakoulu Perhon lehtorina toimivan keittiömestari Sampo Kantelen näkemys klassisesta brasseriesta.

Eteläesplanadi 22:ssa sijaitseva Alexanderplats tarjoaa korkealuokkaista ruokaa ja juomaa iltamyöhään kaupungin keskeisimmällä alueella. Keittiön luvataan olevan maanantaista lauantaihin auki puolilleöin saakka, mikä takaa laadukkaan ruokailun myös myöhempään liikkuville. Olutvalikoimassa Alexanderplats nojaa klassikoihin uutuuksia unohtamatta. Laadukas viinivalikoima, 6 vaihtuvaa oluthanaa ja valikoima makuihin sovitettuja pullo-oluita takaavat kokonaisvaltaisen ravintolakokemuksen.

”Hanoissa meillä on ensimmäisessä kattauksessa aika laaja skaala saksalaisesta vehnäoluesta Plevnan Siperian kautta mustikkaiseen souriin ja omaan suosikkiini Urquelliin toki IPA:a unohtamatta. Pullo-oluissa pyrimme myös tarjoamaan laadukasta vaihtuvaa valikoimaa. Teemme myös yhteistyötä Perhon Panimon kanssa kausioluiden merkeissä”, tarkentaa olutvalikoimaa Gullichsen.

””Alexanderplatsin linjaa kuvastaa se, että listaltamme löytyy aina parhaista raaka-aineista valmistettuja eurooppalaisia klassikkoannoksia, jotka eivät turhia kikkailuja kaipaa. Emme lähde ehdoin tahdoin muuttamaan hyväksi koettuja klassikoita, vaan pyrimme tekemään annokset sellaisiksi, kuin ne on alun perin mietitty koettavaksi”, kertoo Alexanderplatsin keittiöpäällikkö Sampo Kantele.

Gullichsenin ja Kantelen edellinen yhteiskeittiö ravintola Safka palkittiin Vuoden ravintola -tittelillä 1994 ja se saavutti myös Suomen ensimmäinen Michelin Bib Gourmand -maininnan vuonna 1995. Uuden Alexanderplatsin keittiömestarina aloittaa ravintola Juuressa pitkän uran tehnyt Jukka Nykänen ja ravintolapäällikkönä Angelo Dinato.

Lähde: Alexanderplatsin tiedote

Kuva: Rodolfo Rubio