Alko joustaa yritysten maksuehdoissa

Maksuehtojen muutostarve koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa myös Alko haluaa kantaa erityistä yhteiskuntavastuuta ja tukea tavarantoimittajiensa liiketoimintaa.  Erityistoimenpiteenä Alko on päättänyt tulla vastaan  tavarantoimittajiamme, joilla nopeasti muuttuneen toimintaympäristön johdosta on haasteita maksuvalmiudessa. Alko on  esittänyt sekä Valviralle että STM:lle määräaikaista toimintamallia, joka voisi auttaa pahimmassa maksutilanteessa olevia yrityksiä.

Tavarantoimittajat voivat olla Alkoon yhteydessä, mikäli maksuvalmius on kärsinyt viimeisten viikkojen aikana ja haluavat sen johdosta lyhyemmän maksuajan omien myyntilaskujensa maksamiseen. Alko käyttää päätöksenteossa kriteeristöä, joka pääasiassa perustuu yrityksen vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Alko käsittelee kaikki tapaukset yhdenmukaisella periaatteella ja luottamuksellisena ryhmässä, johon kuuluu tuotehallinnan, talouden ja lakiasioiden edustajia. Tietoa saa lisää sähköpostitse  talous@alko.fi .

Olutposti seuraa tilannetta ja raportoi kaikista tukitoimista.

Olutposti haastaa mukaan joustotalkoisiin myös kaikki keskusliikkeet kuten S-Ryhmän, Keskon sekä Lidl. Nyt on aika katso tulevaisuuteen!

Lähde: Alko

Aikasempaa juttua Alkosta:

 

Kuinka oluet päätyvät kauppojen ja Alkon hyllyille?