Alkoholilain uudistus jumissa: kompromissia ei synny

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hylkäsi myös uuden kompromissiesityksen alkoholilain uudistuksesta. Näyttää siltä, että uudistus kaatuu.

Eduskuntaryhmät kokoontuivat keskiviikkona kello 10.30 käsittelemään ryhmänjohtajien hieromaa kompromissia siitä, miten alkoholilain uudistus saataisiin eteenpäin.

– Päädyimme siihen, että hylkäämme tämän uuden kompromissiesityksen, sanoi kansanedustaja Simon Elo eduskunnassa.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Toimi Kankaanniemi vetosi hallituspuolueiden eduskuntaryhmäryhmien puheenjohtajien tiedotustilaisuudessa keskustan vaatimukseen omantunnon mukaan äänestämisestä.

– Tilanteeseen ajauduttiin, koska hallitusryhmät eivät sitoutuneet (aiemmin tehtyyn) sopimukseen, Kankaanniemi sanoi.

Keskustan ryhmänjohtajan Antti Kaikkosen mukaan hallituksen on nyt harkittava, onko alkoholilaissa joitakin osia, joita voisi edistää.Tosin Kaikkosen mukaan asia ei ole menossa puoluejohtajien käsittelyyn.

– Esimerkiksi ravintola-alan norminpurussa tai pienpanimoiden tilanteen helpottamisessa olisi tehtävää. Kokonaisuudistuksen suhteen tämä näyttää olevan tässä. Harmittelen, että tämä ei käynyt perussuomalaisille. Antti Kaikkonen toteaa.

Vielä on auki, jatketaanko neuvotteluja vielä ja millä aikataululla. Asia saattaa mennä esimerkiksi hallituspuolueiden puoluejohtajien eli niin sanotun trion päätettäväksi.

 

Uutista päivitetty 31.5.2017 klo 12.42, lisätty Kaikkosen viimeinen kommentti.