mainos

Alkoholilain uudistus kaatui

Monivuotinen ja viime vaiheissaankin monipolvinen hanke uudistaa alkoholilakia saavutti tänään tiistaina kulminaatiopisteensä, kun perussuomalaiset hylkäsivät kompromissiesityksen.

Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat Antti Kaikkonen, Toimi Kankaanniemi ja Kalle Jokinen kokoontuivat aamupäivällä neuvottelemaan uudistuksesta ja pääsivät kompromissiin. Kompromissin synnystä kertoi MTV3:lle hallituspuolueiden alkoholiryhmää vetävä keskustan kansanedustaja, tuleva sosiaali- ja terveysministeri Annika Saarikko.

– Vakaa tavoite on, että tänään saadaan päätös, keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen kommentoi Iltalehdelle.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskusta tarjosi kompromissiksi enintään 5,2-prosenttisten juomien myyntioikeutta. Eduskuntaryhmät käsittelivät kompromissiehdotusta iltapäivällä, eikä se mennyt läpi perussuomalaisten ryhmässä.

Keskustan piiristä oli lehtitietojen mukaan esitetty näkemys, jonka mukaan alkoholilaista pitäisi saada äänestää omantunnon mukaan. Perussuomalaiset eivät hyväksyneet ajatusta ryhmäkurin hylkäämisestä äänestyksessä.

Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa toteaa lakiesityksen kaatumisen olevan harmillista:

– Tämä on ollut pitkä ja työläs tie, harmillista jos se kaatuu tähän. Laki on joka tapauksessa uudistettava, joku hallitus löytää tämän uudistuksen vielä edestään. Voi olla, että seuraava uudistus tehdään rohkeammalla kädellä. Uskomaton farssi!