Altia lanseeraa uuden SAY Vodka Seltzer -juomasarjan

Altia lanseeraa uuden, matala-alkoholisen SAY Vodka Seltzer -juomasarjan päivittäistavarakauppoihin.

Raikkaat SAY Vodka Seltzerit on tehty Suomessa kotimaisesta alkoholista ja puhtaasta suomalaisesta pohjavedestä.

juomamainos

Hard seltzereiden suosion takana on kaksi maailmanlaajuista megatrendiä: terveysajattelu ja helppous. Luonnolliset raaka-aineet, vähäsokerisuus ja keveys eli matala alkoholipitoisuus ovat hard seltzer -juomissa keskeisiä. ”Ihmiset haluavat välttää liiallista sokeria ja sen aiheuttamia haittavaikutuksia. Siksi suositaan juomia, jotka maistuvat raikkailta, ovat helppoja tarjoilla ja nauttia suoraan tölkistä”, Altian Consumer Insight Manager Milla Sorsakivi sanoo.

SAY Vodka Seltzer on Altian oman tuotekehitystyön tulos. ”Testasimme kuluttajilla sekä konseptia että tuotteita useaan otteeseen, sillä halusimme ymmärtää mitkä tuotteen ominaisuuksista ovat suomalaisille kaikista tärkeimpiä”, Sorsakivi kertoo.

Altian tuotekehityspäällikkö Laura Koiviston mukaan kuluttajatutkimuksessa tärkeäksi asiaksi nousi maun lisäksi vähäsokerisuus, muttei ehdoton sokerittomuus. Kuluttajat halusivat myös luontaisia ainesosia. ”Täysin sokerittoman juoman valmistaminen riittävän hyvänmakuiseksi on todella haastavaa. Teimme paljon työtä löytääksemme sopivan tasapainon maun ja sokerimäärän välillä”, Koivisto kertoo.

Miten valmistetaan hyvänmakuinen hard seltzer? 

SAY Vodka Seltzerit on valmistettu Suomessa kotimaisesta alkoholista ja pohjavedestä. ”Koskenkorvan tislaamolla laadukkaasta suomalaisesta ohrasta valmistettu vodka luo juomaan vahvan perustan. Vodkapohjaisuus tuo juomaan raikkautta ja pehmeyttä ja tukee sen varsinaista makumaailmaa”, Altian innovaatiotiimiin kuuluva Global Brand Ambassador Mikael Karttunen kertoo.

”Maailmalla on paljon hard seltzereitä, joissa on sokeria jopa yli 20 grammaa litrassa. SAY Vodka Seltzereiden kohdalla päädyimme 12 grammaan. Tämä sokeritaso tuo täyteläisyyttä makuun muttei jätä liian kuivaa jälkimakua suuhun. SAY Vodka Seltzereiden alkoholipitoisuus on maltillinen 4 %, mikä tuo makuun lisää keveyttä ja raikkautta sekä tietenkin vähemmän kaloreita. Hiilihapotetussa juomassa ei ole säilöntäaineita, väriaineita eikä keinotekoisia makeutusaineita”, Karttunen kuvaa.

Koiviston mukaan juomiin valitut maut ovat jo itsessään makeita, joten ne eivät tarvitse paljon lisättyä sokeria maistuakseen hyviltä. Eksoottinen guarana täydentää appelsiinin raikkautta ja sitruksista hedelmäisyyttä. Mansikka taas on suomalaisten ikisuosikki, jonka pariksi sopii hyvin hienostunut ja raikas vadelma.

SAY Vodka Seltzereiden ulkoasu on hyvin pirteä ja värikäs. ”Myös maailmanlaajuiset hard seltzer -tuottajat ovat nyt siirtymässä värikkäämpään ja jopa sarjakuvamaisen ulkoasun tapaan”, Sorsakivi toteaa.

Lähde ja kuva: Altian tiedote