Anora aloittaa yhteistyön panimojätti AB InBevin kanssa

Anora aloittaa yhteistyön panimojätti AB InBevin kanssa ikonisten Corona-, Stella Artois- ja Budweiser-oluiden jakelusta Suomen ja Norjan ravintolakanavissa.

Pohjoismaiden johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo Anora aloittaa yhteystyön maailman suurimman panimokonsernin AB InBevin kanssa. Yhteistyön myötä Anora ryhtyy jakelemaan tunnettuja Corona-, Stella Artois- ja Budweiser-oluita Suomen ja Norjan ravintolakanavissa 1.9.2023 alkaen.

ihmisiä juhlissa

Pitkäaikainen yhteistyösopimus kattaa AB InBevin tuotteiden, kuten Corona Extran ja Corona Ceron, Stella Artoisin ja Budweiserin, jakelun ravintolakanavassa yksinoikeudella Suomen ja Norjan markkinoilla. Maailman arvostetuimpiin olutmerkkeihin kuuluvat Corona, Stella Artois ja Budweiser täydentävät erinomaisesti Anoran laajaa päämiesbrändien portfoliota mahdollistaen entistäkin paremman valikoiman tarjoamisen ravintolakanavan asiakkaille Anoran kasvustrategian tavoitteiden mukaisesti.

”Olemme innoissamme ja ylpeitä yhteistyöstä AB InBevin kanssa. Olemme panostaneet voimakkaasti Anoran ravintola-alan osaamisen kehittämiseen ja tämä kumppanuus on jälleen yksi tärkeä askel tällä tiellä. Tavoitteenamme Anoralla on tuoda juomien maailma pohjoismaisten kuluttajien ulottuville ja nyt kun saamme nämä ikoniset olutmerkit päämiesbrändiemme valikoimaan, voimme tarjota entistä parempaa palvelua ravintolakanavan asiakkaillemme Suomessa ja Norjassa”, sanoo Anoran toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

”Olemme iloisia saadessamme solmia pitkäaikaisen sopimuksen strategisen kumppanin kanssa Suomessa ja Norjassa. Anora on osoittanut hienoa menestystä viime vuosikymmeninä ja yhtiöllä on erinomainen maine. Meillä on ilo kasvattaa vahvoja globaaleja brändejämme käsi kädessä Anoran kanssa”, kommentoi Jerry Maguire, Director, Growth Markets Europe AB InBeviltä.

Tietoa AB InBevistä

Anheuser-Busch InBev on maailman suurin panimo ja pörssilistattu yhtiö. Yrityksenä tavoitteemme on luoda tulevaisuus, jossa on enemmän iloa. Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan uusia tapoja kohdata elämän hetkiä, viemään toimialaamme eteenpäin ja vaikuttamaan maailmaan merkityksellisesti. Olemme sitoutuneet rakentamaan upeita brändejä, jotka kestävät aikaa, ja valmistamaan huippuoluita parhaista raaka-aineista. Yli 500 olutmerkin monipuoliseen valikoimaamme kuuluvat globaalit brändit, kuten Budweiser®, Corona® ja Stella Artois®, ja kansainväliset tuotemerkit, kuten Hoegaarden® ja Leffe®. Toimintamme on maantieteellisesti hajautettua kattaen tasapainoisesti sekä kehittyneet että kehittyvät markkinat, ja hyödynnämme noin 167 000 kollegamme yhteisiä vahvuuksia lähes 50 maassa maailmanlaajuisesti. Panimoperintömme ulottuu yli 600 vuoden taakse yli sukupolvien ja maanosien. Vuonna 2022 AB InBevin raportoitu liikevaihto oli 57,8 miljardia USD (pois lukien yhteisyritykset ja osakkuusyhtiöt).

Lähde ja kuva: Anora