mainos

Anora investoi 5 miljoonaa euroa kasvuyritykseen

Alkoholijuomien bränditalo Anora investoi innovatiiviseen tanskalaiseen kasvuyritykseen.

Anora investoi 5 miljoonaa euroa ISH Spirits:iin, palkittuun tanskalaiseen alkoholittomia juomia valmistavaan kasvuyritykseen. ISH Spirits on maailman johtava alkoholittomien ”väkevien” valmistaja, jonka laajassa tuotevalikoimassa on palkittuja alkoholittomia tisleitä, viinejä ja ready-to-drink-juomasekoituksia. Yhtiö perustettiin vuonna 2018 sillä ajatuksella, että jokaisen tulee voida nauttia erinomaisista juomista ja tuntea osallisuutta riippumatta siitä, haluaako hän käyttää alkoholia vai ei. ISH:n tuotekehityksen ytimessä on näkemys, jonka mukaan alkoholittoman vaihtoehdon valitsemisen ei pitäisi tarkoittaa laadusta tinkimistä, vaan kokemusta itsessään. Keskittymällä erinomaiseen makuun ja laadukkaisiin ainesosiin ISH:n oma tuotekehitystiimi pyrkii tarjoamaan kuluttajille laajemman valikoiman eri tarpeisiin ja mieltymyksiin sopivia vaihtoehtoja. Tämä uraauurtava työ on jo tehnyt ISH:sta yhden maailman palkituimmista alkoholittomista brändeistä. ISH on myös Adult Non-alcoholic Beverage Association (ANBA) -yhdistyksen perustajajäsen.

Anora omistaa 26 prosenttia yhtiön osakkeista ja Anorasta tulee siten yhtiön vähemmistöosakas. Vaihtovelkakirjalainat ja merkintäoikeusohjelma voivat seuraavien vuosien aikana laimentaa omistusosuuden 20 prosenttiin. Investoinnin myötä ISH voi entisestään vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan. Anora aloittaa ISH:n alkoholittomien tuotteiden jakelun Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Anoran ja ISH:n välinen sopimus tehtiin 20.7.2022.

Vuodesta 2018 lähtien Kööpenhaminassa toiminut ISH Spirits on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa vuosittain ja työllistää 17 henkilöä. Anoran tuki tarjoaa ISH:lle mahdollisuuden laajentaa myynti- ja markkinointikapasiteettiaan sekä tuoda markkinoille uusia, kunnianhimoisia tuotteita.

”ISH on tehnyt toimialallamme uraauurtavaa työtä alkoholittomien juomien parissa ja saavuttanut upeita tuloksia. On hienoa aloittaa yhteistyö yrityksen kanssa, jonka taustalla on vahva toiminnan tarkoiuts, aivan kuten meillä Anoralla. Alkoholittomat juomat ja miedot alkoholijuomat ovat meille tärkeä ja kasvava tuoteryhmä, ja jatkamme kunnianhimoisesti tämän tuoteryhmän rakentamista yhdessä”, kertoo Anoran toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

”Kun perustin ISH Spirits:in noin neljä vuotta sitten, olimme yksi ensimmäisistä toimijoista alkoholittomien ’väkevien juomien’ kategoriassa ja tarkoituksenani oli tehdä tiedostavasta juomien nauttimisesta helppoa. Anora ymmärtää tämän tarkoituksen, ja yhteistyömme myötä  voimme saada tuotteemme entistä useamman kuluttajan ulottuville, mistä olen todella tyytyväinen. Yhtiön perustajana olen erittäin ylpeä tästä hetkestä”, kertoo ISH Spirits:in perustaja Morten Sørensen.

”Tämä uusi kumppanuus on osoitus asemastamme johtavana alkoholittomana brändinä Pohjoismaissa, ja se antaa lisävauhtia kansainväliselle laajentumisellemme Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa”, kertoo ISH Spirits:in toimitusjohtaja Peter Bruun.

Miedompien alkoholijuomien kysynnän kasvun taustalla vaikuttaa lisääntynyt kiinnostus terveyttä ja hyvinvointia kohtaan: maailmanlaajuisesti 40 prosenttia kuluttajista on ilmoittanut haluavansa vähentää alkoholin käyttöä terveydellisistä syistä. Ihmiset ovat nyt innokkaita kokeilemaan uusia alkoholittomia ja mietoja juomavaihtoehtoja, jotka tarjoaisivat perinteisiä alkoholijuomia vastaavan makuelämyksen ja toimisivat samoissa sosiaalisissa yhteyksissä.

Anoralle alkoholittomat juomat ovat paitsi kiinnostava kasvumahdollisuus, myös vastuullisuustyömme keskeinen työkalu.

”ISH:n tavoin mekin uskomme, että vastuullisemman ja osallistavamman juomakulttuurin rakentaminen tarkoittaa laadukkaiden vaihtoehtoisten juomien valikoiman laajentamista, jotta jokainen pääsee nauttimaan juomista ja juhlatunnelmasta”, summaa Tennilä.

ISH Spirits:in tuotteita ovat kuohuviinit, alkoholiton London Botanical Spirit (gini), Caribbean Spiced Spirit (rommi) ja Mexican Agave Spirit (tequila) sekä valmiiksi sekoitettu Spritz, G&T, Lime Daiquiri ja Mojito. ISH vie tällä hetkellä tuotteitaan yli 15 maahan, pääasiassa Skandinaviaan, Länsi-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Lähde ja kuva: Anora