mainos
mainos

Anoran tuontioluissa uutta ja tuttua maailmalta

Koskenkorvasta ja monesta muusta tuttu Anora maahantuo myös oluita.

Karlsbräu Helles Natur Weizen 5,2 % on suodattamaton vehnäolut, jolla on raikas aromi, kevyt maku ja lievä vehnän jälkimaku. Olut ei ainoastaan ​​esittele omaleimaista makuaan ja aromiaan, vaan on myös hyvää vastinetta rahalle. Humala-, vehnä- ja ohramaltaat yhdistyvät pehmeään lähdeveteen ja antavat saksalaiselle oluelle sen puhtaan kultaisen värin ja miellyttävän raikkaan humalanmaun.

juomia

Karlsbräu Urpils 4,8 % on ”kultainen pils” (Helles), jota voi nauttia missä tahansa tilanteessa, olipa kyseessä sitten festivaalit, illallinen tai koti-ilta. Karlsbräu Urpils on vahva suositus kaikille oluen ystäville, jotka arvostavat laatua ja ovat avoimia uusille oluille. Olut on hyvin humaloitu, yrttinen ja raikas. Oluen takana ovat rohkeat, luovat ja innostuneet panimomestarit.

Karlsberg-konserni omistaa ja jakelee erilaisia olutmerkkejä, mukaan lukien saksalaisen panimo Königsbacherin (Koblenzissa) ja ranskalainen panimo Brasserie de Savernen oluet. Tuotteet tunnetaan Saksassa Karlsberg-nimellä ja vientimarkkinoilla Karlsbräu-nimellä

Karmeliten Kloster Gold 5,1 % on keskitäyteläinen, miedosti humaloitu, sitruksinen ja hunajainen saksalainen helles–tyyppinen olut (lager). Tämä baijerilainen helles on niin lähellä baijerilaista pilsiä kuin olla voi, vaikka humalakatkeroiden määrä onkin vähäinen. Raikas lager on helposti lähestyttävä ja suosittu oluttyyppi. Se sopii moniin eri tilanteisiin, joko sellaisenaan hyvässä seurassa tai ruoan palanpainikkeena. Kokeile kevyiden kalaruokien tai makkaroiden seurana. Oivallinen myös tulisten ruokien kanssa.

”90 pistettä. Kun Münchenistä ajetaan reilut sata kilometriä koilliseen, löytyy Straubingin pikkukaupunki. Useimmille Baijerin-kävijöillekin kaupunki lienee tuntematon, mutta vuonna 1367 perustettu Karmeliten Brauerei saattaa pelkästään olla riittävä syy vierailuun. Suositus perustuu panimon hellesiin, joka on saanut nimekseen Gold. Vaaleankullankeltainen olut äärimmäisen kirkas. Vaaleaa mallasta, heinää, kepeitä yrttejä ja kukkaisia aromeja pursuava tuoksu on kuin lupaus keväästä. Keveydestään huolimatta suun täyttävä, vain hieman leipämäinen maku jatkaa aromaattista ja jaloa latua. Hiilihappotasapaino, kepeä maltaisuus ja maltillinen humalointi ovat kohdillaan.” – Kari Ylänne IS

Karmeliten Kloster Urtyp 4,9 % oluessa on erittäin pehmeä hienohuokoinen vaahto, jossa on hyvä mallasaromi. Taustalla kevyitä leivän vivahteita ja kukkaisia ​​aromeja. Karmeliten Kloster Urtyp on täyteläinen ja pehmeä. Jälkimaussa ripaus humalaa, joka katoaa harmonisesti. Olut on Kloster Goldia hieman kevyempi ja raikkaampi. Raikas lager on helposti lähestyttävä ja suosittu oluttyyppi. Se sopii moniin eri tilanteisiin, joko sellaisenaan hyvässä seurassa tai ruoan palanpainikkeena. Kokeile kevyiden kalaruokien tai makkaroiden seurana. Oivallinen myös tulisten ruokien kanssa.

Karmeliten Kloster Doppelbock 8,0 % on meripihkanruskea, vahva Karmeliten Kloster Doppelbock on lager-tyyppinen pohjahiivaolut, jonka maussa on makeutta ja runsaamman alkoholin tarjoamaa pyöreyttä. Maultaan se on meripihkanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, maltainen, kypsän hedelmäinen, siirappinen, hennon paahteinen, mausteinen olut.

Sopii esimerkiksi poronkäristyksen, lihapatojen tai grillattujen ruokien kyytipojaksi.

O’Hara’s Irish Stout Nitro 4,3 % on O’Hara’s-tuotemerkin lippulaiva. Tältä aito irlantilainen Stout on maistunut sen alkuajoista asti. Olut on voimakkaan paahteinen, täyteläinen ja siinä on silkkinen suutuntuma. Sopii niin osterien kera kuin liharuokien kanssa. Tai muuten vain nautittavaksi hyvässä seurassa.

O’Hara’s Irish Red Nitro 4,3 %

O’Hara’s valmisti olutta ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja se on sittemmin saanut arvostettuja palkintoja, sekä kunnianosoituksia sen laadusta ja aitoudesta. O´Hara´s kunnioittaa perinteitä, ja palaa oluen valmistuksessa tyylien alkulähtelle. Arvostettu brändi, tyyli ja perinteet muodostavat “Craft Beer Revolutionin”. Näistä on syntynyt O’Hara’s Irish Red Nitro, jossa perinteinen irlantilais-oluen tunnusmerkki, kermainen vaahto, antaa samettisen suuntuntuman. Paahdettu mallas antaa ripauksen purevuutta, ja sitä tasapainottaa mieto humalointi.

Oluelle tärkeintä on janon sammuttaminen, ruokaan yhdistäminen sekä puhdas nautinto. Kokeile kermaisten keittojen, juustojen tai vaikkapa lihapatojen kanssa.

Carlow Brewing Company, joka tunnetaan myös nimellä O’Hara’s Brewery, on itsenäinen, vuonna 1996 perustettu perheyritys, joka on yksi irlantilaisen käsityöpanimon pioneereista. Panimo sijaitsee Irlannin perinteisen mallas- ja humalanviljelyalueen Barrow Valleyn sydämessä, jolla on vahvat historialliset yhteydet Irlannin panimoteollisuuteen.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme olleet irlantilaisen käsityöpanimon uuden aallon eturintamassa lähes 25 vuoden ajan. Käsityöpanimona valmistamme oluemme perinteiden mukaisesti – maulla ja maulla.Hyvän käsityöpanimon rakentaminen ja mahtavien oluiden valmistaminen vaatii yhdistelmän intohimoa ja käsityön kunnioittamista, uteliaisuutta ja luovuutta.”

Companeros Virgin 0,0 % on loistava alkoholiton vaihtoehto arkeen ja juhlaan. Ripauksella sitruunaa maustettu Texmex-ruokien ehdoton kumppani sopii hyvin vaikkapa lounaalla nautittavaksi. Juoma soveltuu myös heille, jotka eivät ole normaalisti oluenjuojia, sillä mallasmaisuus ei puske liikaa päälle. Sen pohjana on alkoholiton olut, johon on lisätty luontaisia sitruksen aromeja. Lopputuloksena syntyi makumaailmaltaan shandyn ja radlerin tyyppinen olut.

Companeros Virgin on erinomainen alkoholiton janonsammuttaja. Limelohko kruunaa makuelämyksen.

Lähde ja kuva: Anora