Arctic Blue Beverages tuo markkinoille ginipohjaisen kauraliköörin

Vegaanisen Arctic Blue Oatin kaura on gluteenitonta suomalaista luomukauraa.

Palkitun Arctic Blue Ginin takana oleva Arctic Blue Beverages tuo markkinoille maailman ensimmäisen ginipohjaisen kauraliköörin. Maitoa korvaavien kauratuotteiden markkina kasvaa erittäin nopeasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa, jossa kasvu on ollut kolminumeroista jo kahtena vuonna peräkkäin. Sen arvioidaan nousevan suurimmaksi kasvipohjaiseksi raaka-aineeksi tuoteryhmässään – ohi mantelin – ylittäen miljardin euron myynnin seuraavan viiden vuoden aikana.

ginipulloPerinteisten kermapohjaisten liköörien maailmanmarkkinat ovat vuositasolla noin 18 miljoonaa pulloa eli 1,5 miljardia euroa, Drinks Retailing News raportoi. Toisin kuin lähes kaikki muut kermaliköörit, Arctic Blue Oat on vegaanituote.

”Kauraa on tähän mennessä hyödynnetty lähinnä maitoa korvaavissa meijerituotteissa. Olemme todenneet, että se sopii erinomaisesti myös alkoholituotteen pohjaksi. Suomessa Artic Blue Oat on saatavilla ennen kesää, muualla maailmassa vaiheittain tämän vuoden aikana”, kertoo Arctic Blue Beveragesin toimitusjohtaja Valtteri Eroma yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön kauratuoteosaaminen vankalla pohjalla. Yhtiön hallituksessa istuu kaurapohjaisista tuotteistaan tunnetun, myöhemmin Fazerille myydyn Kaslinkin entinen toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen. Lanseerattavan juoman kaurapohjan valmistuksessa on huomioitu toisen pääainesosan, Ilomantsissa valmistettavan artesaaniginin makumaailma. Tavanomaisista vähittäiskaupoista löytyvistä kaurajuomista poiketen Arctic Blue Oat -juoman kaurapohja on valmistettu vain vedestä ja kaurasta, ilman lisäaineita. Juoman kaura on gluteenitonta suomalaista luomukauraa.

Globaalisti maitoa korvaavat tuotteiden markkinat ovat kaksinkertaistuneet viimeisen viiden vuoden aikana noin kymmenestä miljardista eurosta kahteenkymmeneen miljardiin euroon. Kauran tärkeimmät edut ovat maitotuotteita pienempi ympäristön kuormitus, terveysvaikutukset ja parempi maku.

Lähde ja kuva: Arctic Blue Beverages