Arctic Blue Lakun myynnille vauhdikas alku Suomessa

Lakuherkku valloittaa kotimaan markkinoilla.

Arctic Blue Laku, kahden palkitun suomalaisen artesaanituottajan yhteistyön tulos, lanseerattiin Suomen markkinalla huhtikuun 2023 alussa. Arctic Blue Beveragesin ja Kouvolan Lakritsin ainutlaatuinen ginipohjainen lakritsilikööri on aloittanut vahvasti kotimarkkinalla. Tuotteen peitto laajeni kattamaan yli 250 Alko-myymälää ympäri Suomen vain muutamassa päivässä.

pullo ja lakritsia

“Arctic Blue Lakulla on ollut loistava startti Alkossa ja tuote myytiin monessa myymälässä loppuun heti ensimmäisellä viikolla. Vastaanotto on ollut todella positiivinen myös HoReCa-kentällä, jossa tuote erottuu selvästi edukseen kilpailijoista sekä maun että tyylin osalta”, sanoo Sebastian Pinomaa, Pohjoismaiden myyntijohtaja, Arctic Blue Beverages.

Yhdessä kohti laatua ja innovaatiota

Arctic Blue Beveragesin ja Kouvolan Lakritsin yhteistyö korostaa yritysten jakamia arvoja: laatu, innovaatio ja käsillä tekeminen. Arctic Blue Lakun valmistuksessa käytetään ainoastaan luonnollisia raaka-aineita, ei keinotekoisia aromeja. Tuote on luontaisesti vegaaninen, mutta myös täysin gluteeniton.

“Kun aloitimme yhteistyön Kouvolan Lakritsin kanssa, oli useita mahdollisia suuntia. Tuotekehitysprosessin aikana sain ilokseni huomata lakritsin sopivan loistavasti ginimme makupariksi. Gini ja laku eivät ehkä alkuun kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta makuyhdistelmältä, mutta Arctic Blue Ginin pehmeys ja hento kardemummaisuus yhdistettynä täyteläiseen Kouvolan lakritsiin on mitä mainioin. Lopullisessa tuotteessa kumpikaan ei dominoi liikaa, vaan lakritsin taustalla on aistittavissa ginin yrttisyyttä ja havuisuutta. Vielä ei ole tullut vastaan muita ginipohjaisia lakritsilikööreitä, kyseessä on uniikki tuote. Kaksi suomalaisille rakasta asiaa samassa pullossa: metsä ja lakritsi. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen”, kertoo Asko Ryynänen, mestaritislaaja, Arctic Blue Beverages.

“On ollut ilo seurata kuinka hyvin lakritsin ystävät ovat löytäneet Arctic Blue Lakun, myös me olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Mielestäni on hienoa seisoa tuotteen takana, jonka tekijät jakavat samat tinkimättömät arvot”, lisää Timo Nisula, Lakritsinvalmistaja, Kouvolan Lakritsi.

Suomen markkinan lisäksi, Arctic Blue Laku on saatavilla Virosta ja Saksasta. Saatavuus muualla maailmassa rakennetaan asteittain vuoden 2023 aikana.

Lähde ja kuva: Arctic Blue Beverages