Ardbegin ja Glenmorangien viskit loistivat IWC ja IWSC -kilpailuissa

Ardbeg Uigeadail otti nimiinsä vuoden parhaan viskin tittelin sekä ensimmäisen sijan neljässä muussa kategoriassa.

Tuomaristo ihastui Ardbegin Uigeadail -viskiin. Vaikka International Whiskey Competition ja International Wine and Spirits Competition -kilpailujen kärjessä loistivat Ardbegin laadukkaat viskit, myös sisartislaamo Glenmorangie sai ylistystä. Yhdessä nämä kaksi tislaamoa voittivat yhteensä 26 mitalimainintaa. Jokaista viskiä maistetaan sokkona ja ne arvioidaan tiettyjen kriteerien mukaan, minkä jälkeen ne pisteytetään ja rankataan eri kategorioihin. Tämän vuoden kilpailujen tulokset ilmoitettiin kesällä.

viskipullo

Ardbeg Uigeadail saavutti kokonaispisteissä vaikuttavat 95,9 pistettä viskiasiantuntijoilta IWSC -kilpailussa sekä 94 pistettä tämän vuoden Wine & Spirits -kilpailussa. Tuloksena oli neljä kultamainintaa sekä arvostettu ensimmäinen sija vuoden parhaana viskinä. Uigeadaille on annettu tunnustusta sen täyteläisestä mausta ja syvästä rakenteesta, jossa on vivahteita englantilaisesta joulukakusta sekä savusta ja mausteista. Siinä on harvinaisen pitkä ja pehmeä jälkimaku rusinamaisilla ja tummilla mokan sävyillä.

Uigeadail ei ollut ainoa huomiota herättävä viski kilpailuissa, joissa sekä Ardbegin ja Glenmorangien valikoima loisti mm. maussa, tasapainossa, täyteläisyydessä ja aromeissa. Molemmat tuottajat voittivat useita kultamainintoja, mikä korostaa näiden perinteisten tislaamojen korkeaa laatua. Kultaa saivat mm. Ardbeg Wee Beastie, Ardbeg An Oa ja Glenmorangien Quinta Ruban.

Lähde ja kuva: Hill+Knowlton Finland Oy