Sitten lasiin porilaista, Beer Hunter’sin Mufloni Sahtia, jonka aikaisempia inkarnaatioita on tullut kokeiltua, pariin otteeseenkin viime vuosikymmenellä. Nyt aivan erilaista kamaa, Kyrön tislaamon Napue-gintynnyreissä (kypsytetäänkö giniä tynnyreissä?) muhinutta tavaraa, jonka äärimmäisen samea vaalea ulkonäkö muistuttaa timanttisesti juuri nyt kaikkein trendikkäintä oluttyyliä New England IPAa. Peräti 11%, taitaa olla vahvin ”sahti”, jota olen maistellut. Alkoholi ei tunnu, kanelia ja katajanmarjoja. Ei mitään oluen makua, siis mallasta ja humalaa. Silti perverssisti ok-kamaa, joitain sahdin peruspiirteitä tulee taustalta esille.
Hollolan Hirven Kivisahti on kerännyt mainetta, mutta tämä oli tällekin oluelle itselleni debyyttimaistelu. Yllättävän ohut lähtö, kuivahko kokonaisuus, pihkaa, brittibittermäistä keksiä, toffeeta, tässä ehkä minun tyyppisille juojille suunnatumpi sahti. Ei huono, mutta juon sitä brittibitteriä mieluummin.—
Lapin Voima -brändin jenkkityylinen keskiaikamarkkinointi on monilla festareilla lähinnä ärsyttänyt, vaikka tuotteet käsittääkseni sinänsä ihan ok. Nyt tarjolla Olu Brygi Raum Osmotar -juomaa, joka on kai tätä samaa firmaa. Tervaleijonaa, savua, ei liian makeaa. Savu ehkä jonkin prosessivirheen tuottamaa. En tykkää, kokonaisuus jotenkin epämiellyttävä. Viimeiseksi Pihamaan sahtia, joka ei tullut hanasta, baarimestari taisi jostain tuulilasinpesunestekanisterista sitä valuttaa. Makeaa karkkia, sokeria, mutta ihan sahtimaista sinänsä. Selvästi parempaa kuin Pihamaan kokeillut mainstream-oluet. St. Urho’s, 17.5.2017.