mainos

Art Fair Suomi yhdistää taidetta ja olutta

Helsingin Kaapelitehtaan Art Fair 2019 -tapahtumassa esillä nykytaidetta ja tarjolla omaa AFS 19 -taideolutta.

Art Fair Suomi on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka järjestetään jo 12. kertaa. Tapahtuma kokoaa saman katon alle nykytaidetta performansseista ja valokuvista installaatioihin ja äänitaiteeseen. Nimikko-oluen on tuottanut Kallio Breweryn Olavi Mensio ja panimona toimi lohjalainen United Gypsies Brewery. Taideolut on valmistunut yhteistyössä taidejärjestö MUU:n ja Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa. Työryhmä vieraili Mension johdolla Lohjalla työstäen oluen makumaailmaa tapahtumaan ja sen kuvastoon sopivaksi. Lopputuloksena syntyi vaalea ja voimakas Art Fair Suomi 19 Brut Blonde Ale 5,0%.

”Nautimme oluen teon tuoksuista. Maistelimme eri maltaita ja humalia, sekä nestemäisenä, että pelletteinä. Maistoimme myös raakaa vierettä ja lisäsimme humalat tarvittavan katkeruuden aikaansaamiseksi. Kuten taiteessa, myös oluessa kaikki voi muuttua ja sille annetaan mahdollisuus. Oluen tulee olla ehdottoman freesi ja sisältää elementtejä hetkestä. Kallio Breweryn oluet ovat yleensäkin vapaita perinteisistä määritteistä”, kertoo prosessista MUU ry:n johtaja, kuvataiteilija Timo Soppela.

”Mietimme yhdessä tulevan taideoluen koostumusta ja etikettiä. Yksi etiketti? Päädyimme lopulta kolmeen. Taide taipuu ja kokonaisuus syntyy moninaisuudesta. Mietimme, millainen kuva sopisi oluen yhteyteen ja millainen olut sopii kuvalle ja ennen kaikkea, mikä on näiden kahden vuorovaikutus.”

Sirkku Rosin teos Recreation on yksi Art Fair olutetikettien teoksista

Art Fair Suomi 19 -tapahtumaa järjestetään Helsingissä Kaapelitehtaalla 22-26.5.2019.

Tapahtuman yhteydessä toimii Kallio Breweryn pop-up baari. Art Fair -baarin ohjelma huipentuu sunnuntaina taidetikka -kilpailuun, jossa heitetään tikkaa teoksiin. Kuvataiteilija Keijo Sundvallin (Keke Top) maalitauluteoksissa kuvataan suomalaisia kiisteltyjä poliitikkoja. Voittajajoukkue palkitaan taideämpärillä.

Muu ry edustaa ja edistää Suomessa kokeellisia taiteenaloja kuten media-, video-, valo- ja äänitaidetta. Valokuvataiteilijoiden liitto ry (VTL) pyrkii vahvistamaan valokuvataiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja arvostusta Suomessa.

Lähde ja artikkelikuva: Olavi Mensio / Kallio Brewery