Art of Cocktail -näyttelyssä taiteen keskiössä cocktailkuvat

Valokuvaaja Mika Levälampi tuo taidokkaat cocktailit taidemuotoon Art of Cocktail – näyttelyn valokuvissa, joissa katsoja pääsee kiehtovasti lähelle itse juomaa tavalla jota ei muuten koe. Levälampi, joka on kuvannut satoja cocktaileja, on valinnut Redin Finnfoto Galleriassa sijaitsevaan näyttelyyn 36 erilaista kuvaa.

Mika Levälampi on ottanut lukemattomia cocktailkuvia, mutta näyttely niistä on koottu ensimmäistä kertaa.

– Halusin näyttelyllä tuoda esiin baarimestareiden luomuksia enemmän taiteen näkökulmasta. Hyvin suunniteltu ja tehty cocktail on itsessään taideteos, jossa kaunis ulkonäkö yhdistyy tarkoin suunniteltuun makumaailmaan. Valokuvaajana minun tehtävänäni on yhdessä kuvassa tuoda esiin juoman kauneus ja herkullisuus. Tämä vaatii taidokasta valonhallintaa ja kuvansommittelun tasapainoa. Kuvat ovat monelta vuodelta, ja edustavat suosikkejani.

Valokuvaajana Levälampi on toiminut kauan ja näkeekin valokuvauksen yhtenä tärkeänä taidemuotona. Suomen parhaimpana cocktailien kuvaajana tunnettu Levälampi on konkari, joka pystyy kuvissa hyödyntämään myös ravintolataustaansa.

– Olin noin 20 vuotta ravintola-alalla sekä Suomessa että ulkomailla ennen täysipäiväiseksi valokuvaajaksi ryhtymistä. HoReCa -taustastani johtuen, moni alkoholimaahantuoja ja -valmistaja valikoitui minulle asiakkaaksi heti valokuvaajaurani alusta lähtien.

Levälammen mukaan hyvässä valokuvassa on tärkeää tunnelma.

– Sen pitää pysäyttää katsoja jollain tapaa. Tuotekuvissa, kuten cocktailkuvissa hyvin tärkeää on myös tekninen suoritus, joka tarkoittaa, että kohde esitetään kuvassa sellaisena kuin se on, niin
että tuotteen ulkonäkö ja tekstuuri tulevat kuvassa oikein esiin. Cocktailit koristeineen ovat parhaimmillaan baarimestarin taidonnäytteitä, joita voi nyt ihailla pimeän baarin sijasta valokuvissa, jossa valoilla on saatu juomista esiin kauniita pintoja ja kerrostuneisuutta.

Mika Levälammen näyttely on avoinna Kauppakeskus Redin FinnFoto Galleria -tilassa maaliskuun loppuun, jonka jälkeen sitä voi ihailla Idea Parkissa Lempäälässä, kauppakeskus Kaaressa Helsingissä sekä Goodman kauppakeskuksessa Hämeenlinnassa. Kaikki valokuvat ovat myytävinä.

Art of Cocktail
Finnfoto Galleria 2 krs., REDI, Kalasatama
Aukioloaika 01.02.-31.03.2024

Lähde ja kuvat: Mika Levälampi

Katso myös:

Drinkkimusamies Juhani Kansi ja artisticocktailit