Artistimenu-konsepti aloittaa Ravintola Ilveksessä. Mukana myös olutsuositukset.

Olutposti vieraili torstaina legendaarisella Tavastia-klubilla jossa julkistettiin nyt toista kertaa pidettävä Artistimenu-konsepti joka aloittaa Ravintola Ilveksessä lokakuun lopussa. Konseptissa kymmenen kiinnostavaa artistia saa Ilveksen keittiön kanssa luodut nimikkomenunsa Ilveksen listoille aina noin kuukaudeksi kerrallaan juomasuosituksineen.

Kuukausittain vaihtuva menukonsepti on osa Tavastia Hall of Nature -ympäristöhanketta, ja toiveena on myös herättää keskustelua kestävästä ravintolaruokailusta.29. lokakuuta käynnistyvässä Artistimenu-sarjassa kiinnitetään huomiota muun muassa ruokahävikkiin, kestävään ruokaan, satokauden tuotteisiin ja muihin hiilijalanjälkeä pienentäviin toimiin. Projektin tarkoitus on herättää keskustelua kestävästä ravintolaruokailusta sekä ravintolakulttuurin tärkeydestä kiinnostavalla tavalla.

Oman Artistimenunsa ravintola Ilvekseen ovat luoneet:

Ellinoora kertoo tykkäävänsä hyvästä ruoasta, kokkaavansa usein turvaruokaa ja oma menukin on lohturuoan inspiroima. Ellinoran menu aloittaa sarjan ja on tarjolla 29.10- 25.11. Ellinooran menussa nautitaan cacio e pepe -gnudeja, hiillostettua kuhaa sekä marinoitua omenaa kaura-crumblella ja kardemummajäätelöllä: ”Mun artistimenu on tarkasti kuratoitu oman vaativan makuni mukaan.  Se on puhtaista raaka-aineista valmistettu eli hyvällä omalla tunnolla voi syödä herkullista ruokaa”, Ellinoora kuvailee. Katso tästä Ellinooran menu ja koko tarina 

tauluja
Samuli Putron
vuoro on 26.11-31.12.2021, Seksikäs-Suklaa 7.1-10.2.2021, Olavi Uusivirta 11.2-10.3.2021, Noora Louhimo 11.3 ja sitten seuraavat Vesta, Samae Koskinen, Younghearted, Jesse Markin sekä Sofa. Kukin innolla mukaan heittäytynyt artisti on luonut yhdessä Ravintola Ilveksen keittiön kanssa alku-, pää- ja jälkiruoan. Menun yhteyteen kuuluvat tarkoin valitut, ruokiin sopivat juomat kuten olut. Tekoprosessista julkaistaan myös toimittaja Mari Moilasen tekemät menukohtaiset haastattelut kuvineen Ilveksen nettisivuilla 
ja osa artisteista tullaan näkemään myös Olutpostin erikoishaastattelussa talven mittaan, joskin tällöin mennään enemmänkin juomakulttuurin parissa.

Vuonna 2008 Ravintola Ilveksessä toteutettiin kuukausittain vaihtuva Rokkimenu, jossa artistit ideoivat ja suunnittelivat oman menunsa yhdessä Ilveksen kanssa. Mukana olivat muun muassa Jonna Tervomaa, Marco Hietala, Herra Ylppö, A.W. Yrjänä, Kalle Ahola, Maija Vilkkumaa ja Jyrki 69. Ilveksen Rokkimenut koottiin myös keittokirjaksi vuonna 2010 (Johnny Kniga). Huhujen mukaan tästä uudesta Artistimenusta on suunnitteilla oma kirja.

Ravintola Ilves on vuonna 1932 perustettu eurooppalaisia makuja yhdistelevä kaupunkibistro. Ravintola Ilves on ollut Tavastia-klubilla esiintyvien tähtien kantapaikkana jo vuosikymmenten ajan, sillä se sijaitsee samassa rakennuksessa Tavastia-klubin kanssa.

 

ruokaannos

Ellinooran jälkiruoka Marinoitua omenaa, kauracrumble ja suolakaramelli maistui muuten hyvältä oluen kanssa!

Jesse Markin on sanojensa mukaan lager-oluiden ystävä ja kertoi Olutpostin Jari ”cyde” Hyttiselle tulevansa mielellään erikoishaastatteluun loppusyksystä.

Jesse Markinin rapeat arancinit & habanero tomaattikastike oli makuhermot herättävä kokemus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti: cyde
Kuvat ja video: Harri Soinila