Asuntomessujen erikoisuus: lohjalainen Järvi Pils

United Gypsies Breweryn Järvi Pils on valmistettu käytännössä täysin lohjalaisista raaka-aineista. Uutuusolut on saatavilla Lohjan asuntomessuilta 9.7.–8.8.2021 ja panimon omasta kaupasta.

Olutlasi

Järvi Pils kuohuaa kauniisti.

Järvi Pilsin mallas on peräisin Nikun tilalla Lohjansaaressa viljellystä ohrasta, humalat on poimittu samalta alueelta ja vesikin on paikallista. Vain hiiva tulee muualta.

”Lohjanharjun läpi suodattuva pohjavesi on erityisen mineraalipitoista ja luo erinomaisen pohjan oluelle”, United Gypsies Breweryn toimitusjohtaja Ilkka Miettinen kertoo.

”Järvi Pilsistä tekee ainutlaatuisen sen paikallisuus. Oluissa käytetty mallas on usein sekoitus eri peltojen viljaa, mutta tämä olut on valmistettu puhtaasti Nikun tilan ohrasta. Ulkomaisen humalan sijasta valitsimme paikallisen humalan, joka tuo Järvi Pilsiin hienon vivahteen”, Miettinen jatkaa.

Tuotantopäällikkö Jukka Kortelainen on mestaroinut United Gypsies Breweryllä jo yli neljäsataa erää olutta.”Teimme Järvi Pilsistä helposti juotavan ja raikkaan oluen, joka sopii niin paikallisen kuin Lohjalla vierailevan asuntomessuvieraankin makuun”, Kortelainen sanoo.

Kolme miestä oluet kädessä

Viljelijä Jarno Siitonen sai oman pellon maltaasta tehdyn Järvi Pilsin käteensä. Vasemmalla humalat kerännyt Jussi Wallendahr ja oikealla oluen valmistaneen United Gypsies Breweryn Ilkka Miettinen.

Järvi Pilsiin käytetty mallasohra on peräisin Nikun tilan pelloilta Lohjansaaressa. Humalat olueen on kerätty samoista idyllisistä maisemista. Ö Brewing -kiertolaispanimoa pyörittävä, humalat ystävyyspanimonsa United Gypsies Breweryn Järvi Pilsiin kerännyt Jussi Wallendahr tuntee asuinpaikkansa Lohjansaaren parhaat humala-apajat. Suomen luonnossa kasvaa runsaasti villihumalaa perintönä vuosisatojen takaisilta ajoilta, jolloin jokaisessa talossa piti lain mukaan olla humalisto.

Suomalainen humala on olutmarkkinoilla vielä erikoisuus. Usein olueen valitaan esimerkiksi tshekkiläistä tai amerikkalaista humalaa, mutta kotimaisen humalan mahdollisuuksia selvitetään innokkaasti. Järvi Pilsiin valituissa Lohjansaaren humalissa on muun muassa ruohon ja apilan vivahteita.

 

Järvi Pils

-Raikas ja helposti juotava pils-olut. Pils on oluttyyppi, joka kuuluu lager-perheeseen.
– Lohjansaaresta poimittu humala tuo Järvi Pilsiin luonnetta ja makua.
– Lohjalaisesta ohrasta tehty mallas ja mineraalipitoinen Lohjanharjun pohjavesi luovat oluelle pehmeän ja tukevan pohjan.
– Alkoholipitoisuus 5,0 %
-Saatavilla Lohjan asuntomessuilta 9.7.–8.8.2021 ja United Gypsies Breweryn panimokaupasta.

United Gypsies Brewery

-United Gypsies Brewingillä pannaan paitsi omia ja kiertolaispanimoiden oluita myös esimerkiksi firmojen, ravintoloiden ja urheiluseurojen teettämiä tilaustöitä.
-Panimo on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Vaasan Oy:n kanssa. Ruispalojen ylijäämästä syntyy hyvä olut ja samalla ehkäistään hävikkiä.
– Panimokauppa löytyy United Gypsies Breweryn panimon yhteydestä osoitteesta Hemmolankatu 26 B 1, Lohja. Verkkokauppa palvelee: https://www.ugbrewery.fi/panimokauppa/
– Mustion linnan vehreällä puistoalueella, entisessä veturitallissa toimii United Gypsies Breweryn hanahuone ja showroom, jossa voi olutelämysten ohella nauttia taidenäyttelyistä. Osoite on Mustion ruukinkatu 13, Raasepori.

Olutetiketti

Lähde: UG Brewing tiedote