Beer Atlas: Alahovin Vanhan Tornin Vaalea Olut

Alahovin Vanhan Tornin Vaalea Olut

Panimo: Alahovin Viinitila
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Golden Ale/Blond Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Maku: Vanhan Tornin Vaalea Olut on maultaan hivenen hapan, makean maltainen ja miedosti katkera. Siinä maistuu lisäksi hedelmäinen ja marjamainen aromikkuus sekä sitruksinen ja ruohoinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Sen tuoksu on makuaan hiivaisempi, mutta muilta osin hatarampi ja tunkkaisempi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on kevyt, matalahiilihappoinen sekä vetinen. Sen runko on meripihkanvärinen ja samea sekä vaahtokukka erittäin tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Vanhan Tornin Vaalean Oluen on valmistanut kuopiolainen Alahovin viinitila. Sen valikoimista löytyy viinien ja siiderien lisäksi myös seitsemän erilaista olutta. Nyt arvostelussa oleva Vanhan Tornin Vaalea Olut on varmasti niistä tunnetuimpia. Se on saanut melko paljon kritiikkiä ja huonoja arvosteluja osakseen erilaisissa olutpalveluissa, mutta tohdin nyt olla hieman erimieltä. Mestarilliseksi olueksi sitä on mahdotonta mainostaa, mutta ei sitä miksikään järisyttävän huonoksikaan voi haukkua. Itse pidän sitä keskivertona kauppaoluena, joka ansaitsee varmasti paikkaansa monien muiden vastaavien tuotteiden joukossa.

Arvio: 70/100