Beer Atlas: Alkon uutuuksia pruuvaamassa (Kesäkuu 2017)

Heräsin lämpimään kesäaamuun intoa ja energiaa täynnä. Suuntana oli Helsinki ja ensimmäinen Alkon järjestämä pruuvini. Aikaisempiin tapahtumiin en ollut päässyt mukaan kutsuista huolimatta työ- ja koulukiireideni vuoksi. Itse tapahtuma oli kaksi tuntinen ja paikalla oli eri viini- ja olutalan ammattilaisia.

Itse keskityin tapahtumassa oluiden maisteluun, vaikka tarjolla olisi ollut mitä ihmeellisimpiä ja mielenkiintoisampia viinejä ja siidereitä. Oluita oli tuotu maisteltavaksi 20 erilaista, joista itse kerkesin käymään läpi 9 erilaista. Osa niistä oli jo aiemmin tuttuja tai sellaisia, jotka olin kerinnyt tilaamaan kotiini Alkon tilausvalikoimasta. Nautin ja tein muistiinpanoja oluista omassa rauhassani, mutta aika tuntui olevan minua vastaan. Osa tapahtumassa aiemmin olleista tuntuivatkin kiskovan maistiaisia minua selvästi reilumpaa ja kokeneempaa vauhtia.

Tapahtuma oli kerrassaan onnistunut ja pidin siitä kovasti. Pienet purtavat, joita kokit olivat valmistaneet olivat erinomaisia ja ne neutralisoivat suun mallikkaasti. Kiitos kutsusta Alkolle ja tulen käymään varmasti uudestaan.

Pruuvissa juomani oluet olivat seuraavat:

1. Pinta Sanrajza
2. Pyynikin Saison
3. Mikkeller I Wish Gluten Free IPA
4. Latgales Dunkel
5. Tanker Ketser
6. Koch Confucius Ingveri Stout
7. Honkavuoren Heili
8. Erdinger Weissbier
9. Prykmestar NokkosPils

Seuraavien päivien aikana tulen esittelemään kaikki pruuvissa juomani oluet yksi kerrallaan tutun kaavan mukaisesti ja vieläpä yllä mainitussa järjestyksessä.