Beer Atlas: Brooklyn Bedivere (Ghost Bottle)

Brooklyn Bedivere (Ghost Bottle)

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Maku: Bedivere on hieman hapan, kevyesti tamminen ja jonkin verran alkoholin makuinen olut. Sen ennen kaikkea mausteisessa, sitruksisessa ja torttumaisessa aromissa esiintyy myös hedelmäisyyttä sekä hiivamaisuutta. Sille ominaispiirteisenä voidaan pitää myös kuivaa ja pitkäkestoista jälkimakua.

Tuoksu: Oluen hyvin mausteisessa ja sitrusmaisessa tuoksussa on havaittavissa myös hedelmäisiä ja hiivamaisia sävyjä.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä melko kermamainen. Rungoltaan olut on kullankeltainen ja kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Brooklyn Bedivere on kokeellinen olut, jota ei ole valmistettu kaupalliseen tarkoitukseen. Se on valkoviini tynnyreissä kypsytetty harvinaisuus, johon on lisätty Brettanomyces-sientä aromilähteeksi. Pullotuksensa jälkeen tämä olut vielä jälkikäy pullossa ja tarjoaa näin ollen juojalleen unohtumattoman juomaelämyksen. Ennen sen lasiin kaatoa on syytä vielä varmastaa, että se tarjoillaan varmasti sopivan lämpöisenä. Se on kaikin puolin erinomainen olut, joka tekee kunniaa omalle tyylilajilleen ja edustaa oluen valmistustaitoa parhaimmillaan.

Arvio: 91/100