Beer Atlas: CoolHead Brew / BrewDog Helsinki Filip's Lemon Gose

Filip’s Lemon Gose

Panimo: CoolHead Brew / BrewDog Helsinki
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Gose
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,0 %

Maku: Filip’s Lemon Gosea voi kuvailla hieman happamaksi, suolaiseksi ja miedosti katkeraksi olueksi. Sen aromissa esiintyy lisäksi runsasta sitruksisuutta, trooppista hedelmäisyyttä sekä vehnäistä ja hieman mausteista aromikkuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on varsin makea, hapan ja vehnämäinen. Aromiltaan se on makuaan kevyempi ja pehmeämpi sekä samalla myös vähemmän suolainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen. Oluen meripihkanväristä ja hivenen sameaa runkoa päällystää vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Filip’s Lemon Gose on CoolHead Brew:n ja BrewDog Helsingin valmistama yhteistyöolut. Se on varsin harvinainen tapaus, sillä sitä valmistettiin vain 300 tölkin erä. Oman käsin numeroidun (66/300) olueni onnistuin nappaamaan mukaani Helsingin Pien- kaupan hienosta ja kattavasta valikoimasta. Tyyliltään se on hapan ja suolainen gose, josta ei sitruksisuutta puutu. Se oli muutenkin varsin onnistunut ja aromiltaan mielenkiintoinen olut, jonka olisin itse suonut jäävän myös panimoidensa vakiovalikoimiin. Jos sitä vielä jostain käsiinne saatte, suosittelen kokeilemaan (varsinkin gose-tyylisten oluiden ystävät).

Arvio: 77/100