mainos

Beer Atlas: Ellezelloise Quintine Blonde

Ellezelloise Quintine Blonde

Panimo: Ellezelloise (Brasserie des Légendes)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Maku: Quintine Blonde on hieman makea, mausteinen ja hiivamainen olut. Sen mausta monipuolisemman tekee hedelmäinen, sitruksinen ja kukkainen aromikkuus sekä kuiva ja katkera jälkimaku.

Tuoksu: Olut on tuoksultaan runsas ja voimakas. Sitä voi kuvailla mausteiseksi ja hiivaimaiseksi sekä kukkaiseksi ja hedelmäiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan on olut keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on kuparinkeltainen ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: 26.10.1610 38-vuotias Quintine-niminen noita poltettiin roviolla Ellezelloisen kaupungissa Belgiassa. Häneltä jäi jälkeensä loitsukirja, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Panimo kertoo löytäneensä kirjassa esiintyneet taikareseptit, joiden avulla myös kyseistä olutta on sittemmin valmistettu. Quintine Blonde on rohkea ja aromikas belgialaisolut. Sen aromi on tyylilajilleen uskollinen, mutta kuitenkin tavallisesta poikkeava. Sen miellyttävä ja eloisa suutuntuma tekevät siitä helposti juotavan ja nautinnollisen oluen. Se oli ehdottomasti keskivertoa parempi olut, muttei kuitenkaan aivan täydellinen…

Arvio: 79/100