Beer Atlas: Founders Dark Penance Imperial Black IPA

Founders Dark Penance

Panimo: Founders Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Imperial Black IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,9 %

Kantavierre: 20,1 —°P
Katkeroaineet: 100 EBU
Väri: 106 EBC

Maltaat: Crystal, Midnight Wheat
Humalat: Chinook, Centennial

Maku: Dark Penance on erittäin voimakkaasti humaloitu ja katkeran jälkimaun omaava olut. Sen paahtomaltaisessa, tummasuklaisessa ja hedelmäisessä aromissa esiintyy myös greippisiä, kukkaisia ja havumaisia nyansseja.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on paahteinen, melko makea ja tummasuklainen. Aromissa esiintyy myös alkoholin vivahteita sekä vahvaa humalointia.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on lähes musta ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka tiivis ja samettinen.

Loppukommentit: Dark Penance oli ensimmäinen olut All Day IPA:n jälkeen, joka pääsi mukaan Foundersin vakiovalikoimiin. Sen reseptiä kehiteltiin vuoden verran ennen kuin se julkaistiin myyntiin. Sillä haluttiin varmistaa oluelle sopiva tasapaino sekä oikeat humala valinnat. Dark Penance edustaa myös hieman harvinaisempaa Imperia Black IPA-tyylilajia, johon ei ihan joka päivä törmää. Sen kokonaisuus on hallittu ja aromimaailma monipuolinen. Itse pidin siitä kohtalaisen paljon, mutta ihan täydelliseksi olueksi en voi sitä mainostaa.

Arvio: 79/100