mainos
mainos

Beer Atlas: Hiisi Iku-Turso

Hiisi Iku-Turso

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,0 %

IBU-arvo: 100
Väri: 90 EBC

Tarjoilulämpötila: 12-14 —°C

Maku: Iku-Turso on voimakkaasti humaloitu, runsas ja kuivan jälkimaun omaava olut. Sen paahtomaltaista, tummasuklaista ja tumma hedelmäistä aromia voi luonnehtia myös jonkin verran kahvimaiseksi, hieman lakritsiseksi sekä hivenen greippimäiseksi.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin tumma ja aromaattinen. Sitä hallitsevat paahteiset ja tummasuklaiset nyanssit sekä selkeän kahvimaiset vivahteet.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on erittäin synkkä ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka sopivan tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Iku-Turso on Hiisi panimon 100 erän kunniaksi valmistettu ja lanseerattu juhlaolut. Sen etikettiä komistaa Kalevalasta tuttu Äijön poika, ”Iku-Turso”. Panimon suosittelee sitä nautittavaksi Sibeliuksen seitsemättä sinfoniaa kuunneltaessa. Sen hyvin rikas ja monipuolinen aromi tekevät siitä erittäin onnistuneen ja nautinnollisen oluen. Omaan makuuni se soveltui melko hyvin ja siksi uskallan suositella sitä paahteisista ja tummista oluista pitäville oluenystäville.

”Jyhkeä ja voimaisa // Kuohujansa kirvoittelee // Maata vääntää, kääntelee // Nurjaa puolta näyttelee”

Arvio: 83/100