mainos

Beer Atlas: Hiisi Keito ”Metsäsuomalainen saunaolut”

Hiisi Keito

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

IBU-arvo: 28
Väri: 15 EBC

Tarjoilulämpötila: 6-8 —°C

Maku: Hiisi Keito on makea, paahteinen ja keskikatkera olut. Sen maussa esiintyy myös sitruksista, hedelmäistä ja leipämäisen maltaista aromikkuutta sekä pehmeästi viljaista ja tuoreen ruohomaista vivahteikkuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin viehättävä ja raikas. Se on myös sopivan monipuolinen ja antaa oluelle tarvittavaa lisäpotkua.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan sitä voi luonnehtia melko kevyeksi, voimakas hiilihappoiseksi sekä hieman vetiseksi. Sen pähkinänruskeaa ja erittäin sameaa runkoa koristaa kuohkea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Hiisi Keito on moderni tulkinta muinaisia tapoja kunnioittaen valmistetusta ja käsityönä tehdystä kivioluesta. Siinä yhdistyvät keskisuomalainen riihirukiinen tunnelmallisuus ja kiuaskiven aikaansaama vieno paahteisuus. Olut on lisäksi suodattamaton, pastöroimaton ja säilöntäaineeton. Sen etiketti on panimolle tyypillisesti erittäin tyylikäs ja sisältää tietysti myös pienen pätkän runoutta. Kauppavahvuiseksi olueksi se oli erinomainen ja maistui itselleni todella hyvin.

”Pelastaja vaatimaton // Otti haltuun maailmanpylvään // Esti kannen tippumisen // Keito Sammon koppajainen”

Arvio: 80/100