Beer Atlas: Hiisi Loviatar

Hiisi Loviatar

Panimo: Panimo Hiisi
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Barley Wine
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %

IBU-arvo: 95
Väri: 45 EBC

Tarjoilulämpötila: 12-14 —°C

Maku: Hiisi Loviatar on voimakkaasti humaloitu, runsaan maltainen ja alkoholin makuinen olut. Sen aromia voi kuvailla myös kypsän hedelmäiseksi ja makean siirappiseksi sekä sitruksiseksi, rukiiseksi ja mausteiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin runsas ja aromaattinen. Se on hyvin makea ja rukiinen, mutta samalla myös hedelmäinen ja mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä kermamainen. Runko on mahonginvärinen ja samea sekä vaahtokukka kuohkea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Hiisi Loviatar on panimonsa valmistama ja rye wine-nimikkeellä julkaistu käsityöläisolut. Sen valmistuksessa on käytetty ruismallasta muiden perinteisten elementtien lisäksi. Se myös jälkikäy pullossa ja on sopivan täyteläinen olut. Se on todella mielenkiintoinen tuttavuus, jota ei kannata sivuuttaa. Se sopii erityisen hyvin rukiisista tai barley wine-tyylisistä oluista pitäville olutfanaatikoille, suosittelen.

”Noita vipusenvoimainen, rautarukkasilla rakentava. Synnystänsä rummuteltu, vasaraksi vainotuksi – Pirun polkuun paneteltu, pahan perkeeks Pohjolasta”

”Synnystänsä rummuteltu // Vasaraksi vainotuksi // Perkeleestä seuraavaksi // Pahan perkeeks Pohjolasta”

Arvio: 81/100