Beer Atlas: Honkavuoren Heili

Honkavuoren Heili

Panimo: Panimo Honkavuori
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Vehnäale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,6 %
Kantavierre: 17,9 —°P
Katkeroaineet: 18,6 EBU
Väri: 29,6 EBC

Maku: Honkavuoren Heili on miedosti katkera, hieman sitruksinen ja miellyttävän jälkimaun omaava vehnäale. Sen aromissa on havaittavissa runsaan hedelmäistä (lähinnä aprikoosimaista) ja kevyesti mausteista aromikkuutta sekä makean karamellista ja viettelevän vehnäistä vivahteikkuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on sopivan pelkistetty, mutta samalla aromikas. Siinä makean karamelliset ja vehnäiset nyanssit yhdistyvät hienosti aprikoosimaisen hedelmäiseen kokonaisuuteen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on lähes meripihkanvärinen ja samea sekä sitä kaunistava vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Panimo Honkavuori on joensuulainen pienpanimo, joka aloitti toimintansa vuonna 2015. Sen ensimmäiset oluet tulivat myyntiin seuraavan vuoden keväällä. Tällä hetkellä sen valikoimissa on jo toistakymmentä erilaista olutta, joista tänään esittelyvuorossa on sen ensimmäinen ravintolavahvuinen olut Heili. Se on kotimaisista maltaista ja eurooppalaisista humaloista valmistettu vehnäale. Sen aromi on kaikin puolin miellyttävä ja mukavan hedelmäinen. Ymmärrän nyt hyvin, miksi se on panimonsa suosituimpia oluita ja voin yhtyä tähän arvioon mainostamalla sitä kelpo olueksi.

Arvio: 78/100