Beer Atlas: Hopping Brewsters Amelia

Hopping Brewsters Amelia

Panimo: Hopping Brewsters
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,7 %

IBU-arvo: 40

Tarjoilulämpötila: 8-10 —°C

Maltaat: Pale, Crystal, Melanoid
Humalat: Mandarina Bavaria, Cascade, Citra

Maku: Amelia on pehmeä, maukas ja miellyttävästi humaloitu olut. Sen aromi on makean toffeinen, keksimäisen maltainen ja raikkaan sitruksinen, mutta myös vahvasti havumainen ja kukkainen. Sen kokonaisuus täydentyy vielä katkeralla ja karvaalla jälkimaulla.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan miedompi ja pelkistetympi. Se tuo esiin lähinnä makeaa ja kukkamaista aromikkuutta sekä runsasta hedelmäisyyttä.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on meripihkanvärinen ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Amelia Amber Ale on kunnianosoitus yhdysvaltalaiselle ilmailualan uranuurtajalle Amelia Earhartille. Ja sitä se myös on. Se on ehdottomasti yksiä parhaita amber ale-tyylisiä oluita, joita olen koskaan juonut. Sen kokonaisuus on toimiva ja makumaailma erittäin runsas ja monipuolinen. Se ei ole millään asteella liian makea tai liiaksi humaloitu ja siitä löytyy mukavasti myös sellaisia elementtejä, joihin ei usein amber ale-tyylisissä oluissa törmää. Erittäin onnistunut olut, suosittelen. (Erä #162)

Arvio: 83/100