Beer Atlas: Hopping Brewsters Finnjävel

Hopping Brewsters Finnjävel

Panimo: Hopping Brewsters
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut (Gruit Pale Ale)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,3 %

Maku: Finnjävel on kuivalla ja jykevällä jälkimaulla varustettu olut. Sen aromi on ennen kaikkea sitruunainen, limemäinen ja lakritsinen, mutta myös runsaan mausteinen ja puolukkainen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on makuaan hieman raikkaampi ja eloisampi. Sen aromista mieleen tulevat raastetut sitruunan kuoret sekä tuore lakritsi.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen hyvin sameaa ja lähes kuparinväristä runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Finnjävel on muinaisen reseptin mukaan valmistettu olut. Se on tehty yhteistyössä sommelier Samuil Angelovin ja Finnjävel-ravintolan kanssa. Panimo luonnehtii sitä kunnianosoitukseksi sekä suomalaisille perinteille ja ruokakulttuurille että käsityölle ja muotoilulle. Sen todella jännä ja erikoinen aromi tulevat varmasti jakamaan mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Omaan makuuni se oli kuitenkin hieman liian eksoottinen, mutta ehkä se on vain totuttelun puutetta. (Erä #02)

Arvio: 70/100