Beer Atlas: Hopping Brewsters Thora Gruit Ale

Hopping Brewsters Thora Gruit Ale

Panimo: Hopping Brewsters
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Perinteinen ale (Gruit Ale)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Maku: Thora on pirteä, hieman hapan ja jonkin verran kirpeä olut. Sen valtavan marjaisaa (varsinkin mustaherukkaista, punaherukkaista ja puolukkaista) ja hieman vehnämäistä makua voi kuvailla myös hivenen mausteiseksi ja hiivamaiseksi. Lisäksi sen jälkimaku on kuiva ja kohtalaisen pitkäkestoinen.

Tuoksu: Olut on tuoksultaan hapan, mutta raikas. Sen aromi on ennen kaikkea marjaisten sävyjen värittämä, mutta myös jonkin verran mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on matalahiilihappoinen ja hieman öljymäinen sekä koostumus keskitäyteläinen. Rungoltaan olut on hyvin punertava ja samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka melko niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Thora on vanhoja viikinkiperinteitä kunnioittaen valmistettu olut. Se on kunnianosoitus Thora-nimiselle taistelijalle, jonka hiukset olivat yhtä punaiset kuin itse olut. Siinä ei ole käytetty lainkaan humalaa, mutta sitäkin enemmän muita ainesosia kuten puolukkaa, karpaloa, mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, karviaisia, raparperia, mustaherukkaa ja punaherukkaa. Se on kaikin puolin oivallinen gruit ale, josta ei makua tai asennetta puutu. Mielestäni sen sopivan happama ja marjaisa koostumus sopi sille täydellisesti ja sitä voinkin suositella lämpimästi varsinkin perinteisemmistä marjaoluista pitäville oluenystäville. (Erä #163).

”As a little girl, Thora was mocked for her red hair. Paying this no heed, she tied up her hair and joined Helgi Eiyólfrson’s clan, becoming a brilliant fighter and a revered shieldmaiden. One day, the clan’s village was attacked, and a fierce battle ensued. Chieftain Helgi would have been killed by a thrown spear, if not for Thora placing herself, and her shield, in the deadly spear’s path. Helgi was so grateful, he offered the redheaded warrioress a place at his side, as the second in command of his longship”.

Arvio: 81/100