Beer Atlas: Humalove First Love

Humalove First Love

Panimo: Humalove Brewing (Õllenaut)
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,1 %

Kantavierre: 13,3 —°P
Katkeroaineet: 57,9 EBU
Väri: 42,7 EBC

Maltaat: Pale Ale, Caramel, Münich
Humalat: Centennial, Citra, Willamette

Maku: First Love on paahteinen, miedosti makea ja marjainen/hedelmäinen olut. Sen humalointi on sitruksista, yrttistä ja havumaista sekä jälkimaku melko kuiva ja katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksua hallitsee vahvasti sitruksinen ja havumainen aromikkuus sekä lempeä paahteisuus ja mieto marjamaisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on punertavan ruskea ja hyvin tumma sekä sitä päällystävä vaahtokukka kovin niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Humalove Brewing on helsinkiläinen kiertolaispanimo. Sen mottona tunnetaan ”You’re awesome, Have a Beer!”. Sen käsityöläisoluiden valikoimaan kuuluva First Love on Virossa valmistettu, mutta Suomessa suunniteltu olut. Siinä esiintyvä humalointi on voimakasta ja runsasta, mikä tekee myös sen aromista hyvin vahvan ja aromaattisen. Olut oli kaikin puolin helposti juotava, mutta muilta osin hieman liian erikoinen. En aivan ”päässyt kärryille” sen ideasta, mikä vaikutti vahvasti myös omaan arvosteluuni siitä. (Batch #6)

Arvio: 60/100