Beer Atlas: Koch Confucius Ingveri Stout

Koch Confucius Ingveri Stout

Panimo: Koch Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 14,9 —°P
Väri: 208 EBC

Maltaat: Pale, Crystal, Red Ale, Dark Ale, ohramaltaat, kahvimaltaat ja savustetut maltaat
Humalat: Northern Brewer, Phoenix, Golding

Maku: Confucius on paahtomaltainen ja sopivasti inkiväärillä maustettu Ginger Stout. Sillä on vahva, mutta miedosti katkera jälkimaku. Aromiltaan se on lisäksi suklainen ja kaakaoinen, hieman hedelmäinen sekä kevyesti espressomainen.

Tuoksu: Sen tuoksu on makunsa kaltaisesti melko paahteinen, inkiväärinen, suklainen/kaakaoinen ja niin omituista kuin se onkin, hennosti marjainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sillä on myös täyteläinen koostumus sekä keskihiilihappoinen ja öljymäinen suutuntuma. Sen kolanväristä ja melko synkkää runkoa koristaa vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Koch Pruulikooda halusi valmistaa vuonna 2016 Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi jotain aivan erityistä ja harvinaislaatuista, missä se myös onnistui. Se nimittäin valmisti inkiväärillä maustetun stout- tyylisen oluen, joihin ei aivan joka päivä törmääkkään. Itseni se yllätti positiivisesti ennen kaikkea inkiväärin käytön osalta. Sitä oli juuri sopivasti kun moni muu valmistaja valitettavasti lorauttaa omaan ”liemeensä” sellaiset määrät inkivääriä, ettei muusta aromista Keijokaan ota selvää. Muilta osin oluen kokonaisuus oli hallittu ja tasapainoinen eikä siitä suurempia puutteita löytynyt. Koch Confucius on keskivertoa parempi olut, joka ansaitsee varmasti paikkansa (jo pelkästään eksotiikkansa puolesta) Alkon kesäoluiden valikoimassa.

Arvio: 72/100