Beer Atlas: Mathildedalin Pirske

Mathildedalin Pirske

Panimo: Mathildedalin Kyläpanimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,9 %

Kantavierre: 16,3 —°P
Katkeroaineet: 19,4 EBU
Väri: 10,8 EBC

Tarjoilulämpötila: 5-10 —°C
Maltaat: Pilsner, Carapils
Humalat: Saaz, Savinjski Golding

Maku: Pirske on hieman hapan, makea ja keskikatkera olut. Sen aromille tyypillistä on trooppisen hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen aromikkuus sekä pippurisen mausteinen ja hiivainen vivahteikkuus.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen, mutta jollain asteella tuoreempi ja ehdottomasti kukkamaisempi.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on kuparinkeltainen ja samea sekä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Mathildedalin Kyläpanimo on suomalainen pienpanimo, joka sijaitsee Mathildedalin ruukkikylässä aivan Teijon kansallispuiston vieressä. Sen valikoimista löytyy toistakymmentä erilaista ja mielenkiintoista olutta. Niistä nyt esittelyssä oleva Pirske tuli minulle tutuksi Alkon käsityöläisoluiden kautta. Sen kuvankaunista etikettiä koristaa Mathildedalin ruukin vesipyörä, joka aikoinaan tuotti ruukille ja kylälle sähköä. Tämän belgityylisen alen valmistuksessa on käytetty perinteisten elementtien lisäksi myös kandisokeria. Se oli kaikin puolin kelpo olut, muttei päässyt aivan tyylilajinsa huippujen rinnalle. Lisäksi sen hinta moniin niihin verrattuna on selkeästi liian korkea.

Arvio: 71/100