Beer Atlas: Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Panimo: Mikkeller
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,9 %

Maku: Brunch Weasel on erittäin vahva ja raskas olut. Sen paahtomaltaista, viehättävän kahvimaista ja pehmeän suklaista makua kutsuisin myös jonkin verran makeaksi ja sopivasti alkoholimaiseksi.

Tuoksu: Arominsa puolesta olut on hyvin paahteinen, kahvimainen sekä suklainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on täyteläinen, matalahiilihappoinen ja kermamainen. Runko on lähes musta ja läpinäkymätön sekä vaahtokukka varsin niukka ja kermainen.

Loppukommentit: Tämä upea jälkiruokaolut ansaitsee ehdottomasti paikkansa Ratebeerin TOP50-listalla oman tyylilajinsa osalta. Se on osa Mikkellerin Beer Geek- sarjaa, jonka jokainen olut on eräänlainen taidonnäyte panimonsa huippuosaamisesta. Jos ette ole näihin oluisiin vielä tutustuneet, niin suosittelen niitä pikaisesti kotikylmiöön ostamaan.

“This imperial Oatmeal stout is brewed with one of the world’s most expensive coffees, made from droppings of weasel-like civet cats. The fussy Southeast Asian animals only eat the best and ripest coffee berries. Enzymes in their digestive system help to break down the bean. Workers collect the bean-containing droppings for Civet or Weasel Coffee. The exceedingly rare Civet Coffee has a strong taste and an even stronger aroma.”

”We do not use Kopi Luwak from Indonesia in Beer Geek brunch Weasel. We use the Vietnamese variety cà phê Chồn”. (-Mikkeller 2013)

Arvio: 93/100