Beer Atlas: Olutpaja Maltaan Haukka

Olutpaja Maltaan Haukka

Panimo: Olutpaja
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Altbier
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Humalat: Hallertau Tradition

Maku: Maltaan Haukka on hieman paahteinen, makean karamellinen ja leipämäisen maltainen olut. Siinä maistuu lisäksi kuivahedelmäinen ja pähkinäinen aromikkuus sekä yrttinen ja kukkamainen humalointi. Jälkimaultaan olut on keskikatkera ja melko pitkäkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makunsa kaltaisesti makea, paahteinen ja hedelmäinen. Siinä esiintyvä humalointi on melko hentoa ja maltaisuus runsasta.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, matalahiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen punertavanruskeaa ja hieman sameaa runkoa koristaa melko niukka ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Maltaan Haukka on kaikin puolinen hyvin valmistettu ja maukas olut. Sen aromi on monipuolinen ja hyvin suunniteltu sekä toteutus onnistunut. Oluena se ei ole liian helppo ja haastaa mukavasti sekä kokeneita että kokemattomia oluenystäviä. Sen hauska ja elokuvaviitteitä sisältävä nimi tekivät siitä entistäkin mielenkiintoisemman kokonaisuuden, jota suosittelen lämmöllä kokeilemaan.

Arvio: 80/100