Beer Atlas: Original Ritterguts Gose

Original Ritterguts Gose

Panimo: Brauerei Reichenbrand
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Gose
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11,5 —°P

Maku: Ritterguts Gose on hapan, todella suolainen ja vahvasti korianterin makuinen olut. Sen aromia voi luonnehtia lisäksi jännän sitruksiseksi, hieman hedelmäiseksi sekä vehnämäiseksi. Sille tyypillistä on myös kuiva ja pitkäkestoinen jälkimaku.

Tuoksu: Olut on tuoksultaan hyvin makunsa kaltainen sekä erittäin voimakas (hapan, sitruksinen, suolainen ja mausteinen).

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä jonkin verran vetinen. Oluen runko on appelsiininvärinen ja samea sekä sen vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Original Ritterguts Gose on saksalaisen Brauerei Reichenbrandin valmistama muinaistyylinen olut. Sitä valmistettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1824 ja sitä pidetään maailman vanhimpana Gose-tyylisiä oluita valmistavana brändinä. Sen aromista erityisen jännän tekevät valmistuksessa käytetyt Gose-hiiva, korianteri ja suola. Gose-tyylisten oluiden ystäville tämä on ehdoton valinta, mutta muille vähemmän tämän tyylisiä oluita juoneille, se saattaa olla hieman liian haastava/erikoinen tuttavuus.

Arvio: 73/100