Beer Atlas: Pinta Sanrajza

Pinta Sanrajza

Panimo: Browar Pinta (Browar Zarzecze)
Alkuperämaa: Puola

Tyyli: Vehnäale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,4 —°P
Katkeroaineet: 59,9 EBU
Väri: 21,8 EBC

Tarjoilulämpötila: 8-9 —°C

Maltaat: Weyermann, Carawheat, Carared
Humalat: Columbus, Styrian Golding, Cascade, Amarillo, Centennial

Maku: Sanrajza on tasapainoinen, pehmeä ja virkistävä olut. Sen aromissa esiintyy vehnäistä ja sitruksista aromikkuutta sekä ruohoista ja hedelmäistä vivahteikkuutta.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on makuaan hieman raikkaampi, jonkin verran makeampi sekä selkeästi hedelmäisempi.— 

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumusta voi luonnehtia keskitäyteläiseksi ja suutuntumaa matalahiilihappoiseksi sekä öljymäiseksi. Rungoltaan se on karamellinenvärinen ja melko kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Browar Pinta on vuonna 2011 toimintansa aloittanut käsityöläispanimo. Sen toiminnasta vastaa todellinen tehokolmikko Grzesiek, Marek ja Ziemek. He ovat valmistaneet tähän menessä ”vaatimattomasti” oluita 60 eri tyylillä. Browar Pinta on lisäksi ensimmäinen puolalaispanimo, joka on tehnyt yhteistyöoluen ulkomaisen panimon kanssa vuonna 2014. Nyt esittelyvuorossa on heidän todellinen kesäoluensa ”Sanrajza”. Se on yksiä ehdottomasti parhaita puolalaisoluita, joita olen koskaan juonut ja uskon sen kelpaavan varmasti kenelle tahansa vehnäoluista tai muutoin raikkaita ja trooppisia aromeita metsästävälle oluenystävälle.

Arvio: 79/100