Beer Atlas: Pyynikin Saison

Pyynikin Saison

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 12,0
Katkeroaineet: 21,5 EBU
Väri: 13,7 EBC

Maltaat: Pilsner, Wheat
Humalat: Perle, Saaz

Maku: Pyynikin Saison on pirteä, hapokas ja miedosti katkera olut. Sen aromi on varsin vehnäinen ja sitruksinen, mutta samalla myös mausteinen ja hedelmäinen. Olut omaa lisäksi melko kuivan ja pitkäkestoisen jälkimaun.

Tuoksu: Sen tuoksua voi luonnehtia hyvin raikkaaksi ja eloisaksi sekä makuaan jonkin verran hedelmäisemmäksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma voimakas hiilihappoinen sekä miellyttävän poreileva. Oluen runko on kullanvärinen ja kirkas sekä sitä päällystävä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Pyynikin Käsityöläispanimo toi markkinoille maalaishiivalla valmistetun ja hyvin kesäisen elonkorjuuoluen. Sen käymislämpötila on normaalia hieman korkeampi, mikä johtuu siinä käytetystä Saison-hiivasta. Itse olut on makumaailmaltaan melko onnistunut ja virheetön eikä siitä myöskään tyylilajilleen uskollisia piirteitä puutu. Sen tarjoilulämpötilaksi on suositeltu 6-10 astetta, mikä tekee sen aromista parhaimman mahdollisen. Kokonaisuutta peilatessa se sopi itselleni vallan mainiosti ja sille löytyy varmasti lisää käyttöä vielä kesän edetessä.

Arvio: 75/100