mainos
mainos

Beer Atlas: Rekolan / Mathildedalin Musta Valssi 5,6 %

Rekolan / Mathildedalin Musta Valssi

Panimo: Rekolan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 13,6 —°P
Katkeroaineet: 39,7 EBU
Väri: 146 EBC

Maku: Musta Valssi on paahtomaltainen, suklainen ja hieman makea olut. Sen aromi on lisäksi yrttisesti ja ruohomaisesti humaloitu sekä jonkin verran tuhkainen.

Tuoksu: Sen aromia voi kuvailla paahteiseksi ja kevyesti palaneeksi, mutta samalla myös hennosti suklaiseksi ja makean karamelliseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lisäksi keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on lähes pikimusta ja valoaläpäisemätön sekä sitä kaunistava vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Musta Valssi 5,6 % (vanha versio) on Rekolan Panimon (nykyisen Fiskarsin Panimon) ja Mathildedalin Kyläpanimon yhteistyössä valmistama olut. Tyyliltään tämä schwarzbier on määritelty etiketin mukaan tummaksi luomu lageriksi. Se on keskiasteisesti humaloitu olut, joka omaa melko katkeran ja kuiva jälkimaun. Se ei ole missään nimessä kumpaisenkaan panimon parhaita saavutuksia, mikä jäikin minua siinä pahasti vaivaamaan. Se on keskiverto olut, joka ajaa asiansa, muttei ole kuitenkaan mikään tajunnanräjäyttäjä.

Arvio: 67/100