Beer Atlas: Sori Brewing Akateeminen Vartti

Sori Brewing Akateeminen Vartti

Panimo: Sori Brewing
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maku: Akateeminen Vartti on hieman makea, greippisen sitruksinen ja havumainen olut. Sen aromi on lisäksi trooppisen hedelmäinen ja viljamaisen maltainen sekä samalla jopa keksimäinen ja kevyesti katkera.

Tuoksu: Sen tuoksu on melko kevyt ja raikas, mutta myös miedosti makea. Maustaan se poikkeaa lähinnä ruohomaisten sävyjensä ansiosta.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt, keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Rungoltaan olut on meripihkanvärinen ja melko kirkas sekä sitä koristava vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Akateeminen Vartti on Sori Brewingin valmistama vappuolut. Se ilmestyi myyntiin viime vuonna juuri ennen Vappua ja sitä myyntiin vielä joitakin kuukausia juhlan päättymisen jälkeen. Oman olueni löysin Lielahden Citymarketista ja se oli erää ”047”. Se sopii mainiosti vappujuomaksi ja tarjoaa juojalleen varmasti virkistävän kokemuksen. Se ei ollut aivan parhaita Sori Brewingin oluita, mutta ehdottomasti juhlan arvoinen kokemus.

Hauskaa Vappua kaikille!

”PYSÄHDY HETKEKSI. Opiskelijat neljästä kaupungista päättivät panna jotakin erikoista. Pullotimme aikaa: Kesäisen greippiin vivahtavan hetken, joka soveltuu kaikkien, niin entisten kuin nykyistenkin tieteenharjoittajien nautittavaksi. Käsissäsi on ”Akateeminen vartti”, jonka äärellä voit muistella vanhoja kokemuksia ja luoda uusia elämyksiä. Tervetuloa matkalle kohti fiksumpaa olutkulttuuria!”.

Arvio: 70/100