Beer Atlas: Stadin Panimo Wilhelm I Imperial Black Pils

Stadin Panimo Wilhelm I

Panimo: Stadin Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,2 %

Kantavierre: 15,7 —°P
IBU-arvo: 65,8
Väri: 84 EBC

Maltaat: Pilsner, Vienna, Münich, Crystal, Chocolate

Maku: Wilhelm I oluen voimakas humalointi (yrttisen mausteinen, sitruksinen ja ruohomainen) tukee hyvin sen muutoin paahtomaltaista, hieman lakritsista ja kaakaoista kokonaisuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan kahvimaisempi ja marjaisempi, mutta muilta lähestulkoon sama.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Rungoltaan olut on lähes musta ja melko synkkä sekä sitä päällystävä vaahtokukka erittäin niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Stadin Panimon Wilhelm I on yksiä viime vuonna Alkossa myydyistä käsityöläisoluista. Se on pastöroimaton ja suodattamaton pohjahiivaolut, joka on valmistettu käsinmäskäystä ja kuivahumalointia (saksalaiset aromihumalat) hyödyntäen. Pullon etikettiä koristaa Preussin entisen kuninkaan sekä Saksan ensimmäisen keisarin Wilhelm Friedrich Ludwigin kuva. Olut oli lähtökohtaisesti todella mielenkiintoinen, mutta se ei aivan vastannut niitä odotuksia, joita olin sille asettanut. Sen suurimpana ongelma pidin sen hieman liian sekavaa ja outoa makumaailmaa, josta en millään päässyt kiinni. Se ei ole missään nimessä panimonsa parhaita oluita vaan korkeintaan keskiverto sellainen.

Arvio: 60/100