Beer Atlas: Top Fuel Ex-Parrot Rye E.S.B.

Top Fuel Ex-Parrot Rye E.S.B.

Panimo: Top Fuel Beer Company
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Premium Bitter/ESB
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

IBU-arvo: 40
Väri: 30 EBC

Maku: Ex-Parrot Rye E.S.B. on makea, paahteinen ja hieman rukiinen olut. Sen aromia voi luonnehtia myös jonkin verran hedelmäiseksi ja pähkinäiseksi sekä hivenen yrttiseksi ja sitrusmaiseksi.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hiukan sekava ja erikoinen. Sen kokonaisuudesta ei meinaa päästä millään kiinni, mutta kyllä sitä silti uskaltaa mainostaa ainakin paahteiseksi, rukiiseksi ja sitrusmaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan muutoin voimakas hiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen pähkinänruskeaa ja sameaa runkoa koristaa erittäin tuuhea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Ex-Parrot Rye E.S.B. on mielenkiintoinen premium bitter-tyylinen olut. Siinä esiintyvä rukiinen mausteisuus sekä pähkinäisyys tekevät siitä hieman perinteisestä poikkeavan bitterin. Tarkkasilmäisimmät lukijat saattoivat huomata pullon etiketissä Monty Python- henkisiä viittauksia, joista itse ainakin heti innostuin. Oluen tuoksua lukuunottamatta olut ei ollut yhtään hullumpi ja ainakin itselleni se maistui kohtalaisen hyvin.

Arvio: 74/100